RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Zeci de pășcăneni au fost prezenți la Troița din Fântânele pentru a sărbători Ovidenia

Astăzi, creștinii sărbătoresc intrarea în Biserică a Maicii Domnului, sărbătoare ce comemorează aducerea Fecioarei Maria la Templu de către parintii ei, Sfinţii Ioachim şi Ana.

De Ovidenie, femeile dau de pomană “lumină de veci”, fiindcă se spune că lumânarea din această zi, dată de sufletul morţilor, mai ales pentru cei morţi fără lumânare, dar şi pentru cei vii, nu se va stinge niciodată pe lumea cealaltă.

  

Pășcănenii s-au adunat astăzi în număr mare la Troița din cartierul Fântânele, care are Hramul chiar pe 21 noiembrie de sărbătoarea Ovideniei. Această Troiță a fost sfințită în anul 2010 și este dedicată eroilor neamului românesc căzuți în cel de-al doilea Război Mondial.

”Iubiți credincioși,  pe data de 21 noiembrie Biserica Ortodoxă Română prăznuiește intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Ne aflăm astăzi la Sfânta Troiță a românilor de pretutindeni, închinată eroilor neamului, dar și tuturor românilor care au luptat pentru apărarea dreptei credințe, pentru întregirea neamului. În anul 2000 a fost sfințită această Troiță și am închinat-o Maicii Domnului , având hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, ne-a declara preotul paroh Dumitru Cristea.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

1.400.000 de romani isi aniverseaza onomastica de Florii

Redacția

Actualitatea Tv și NewsPașcani.com vă urează Sărbători Fericite. Mesajele oficialităților (Video)

Redacția

Omicron în județul Iaşi: un stadiu foarte periculos. S-a inversat un trend

Redacția
Încarcă...