NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Mituri despre alimente pe care le credeai până acum nesănătoase

Multe alimente și-au căpătat reputația în fața unora dintre noi ca nefiind sănătoase. Însă, specialiștii ne explică de ce glutenul, cafeina și alte alimente nu sunt atât de periculoase pentru sănătatea ta, precum credeai.

 

 Glutenul

În ultima perioadă a devenit un fel de modă să elimini glutenul din alimentația ta, pe motiv că nu ar fi bun pentru sănătate. Însă, specialiștii spun că glutenul nu este recomandat într-adevăr persoanelor care suferă de boala celiacă care au cu adevărat intoleranță la gluten și care reprezintă doar 1% din poulație la nivel global, restul oamenilor îl pot consuma fără nicio interdicție.

Cafeina
Probabil ai auzit și tu că această substanță nu este bună pentru că încetinește creșterea și se joacă cu sănătatea ta psihică. Ei bine, acesta este doar un mit. În realitate, un adult poate consuma liniștit până la 400 de miligrame de cafeină. „Majoritatea paharelor și ceștilor de cafea conțin undeva între 90 și 120 de miligrame de cafeină. Așadar, atâta timp cât nu consumi mai mult de trei-patru porții pe zi, nu ar trebui să îți faci griji”, potrivit experților de la Mayo Clinic.

Apa carbogazoasă
Mulți oameni se tem că apa carbogazoasă poate produce pietre la rinichi, să îți elimine smalțul de pe dinți și să ducă la pierderi de calciu în oase. În realitate, apa carbogazoasă nu face nimic din toate acestea și este foarte sigură pentru consum.

Îndulcitorii artificiali
Informația eronată potrivit căreia îndulcitorii artificiali, precum sucraloza sau aspartamul, ar putea să ducă la cancer, a căpătat foarte multă popularitate, încât unii oameni chiar cred asta. Într-adevăr îndulcitorii artificiali ar putea să altereze flora bacteriană și să nu satisfacă pofta de dulce cu adevărat, dar nu au nicio legătură cu cancerul. Mai mult, un studiu arată, consumul îndulcitorilor este sigur în doze standard.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Trei copii cu vârste cuprinse între trei şi opt ani au ajuns la spital în comă alcoolică

Redacția

Medic român din Franța, mesaj DUR pentru colegii români: „Cei care continuă să accepte șpaga ar trebui băgați la pușcărie”

Redacția

Schimbări în calendarul naţional de vaccinare pentru toate categoriile, de la nou născuți până la vârstnici

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site