RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Minor din Târgu Frumos, păcălit prin “Metoda Accidentul”. Psihologii și Poliția avertizează!

Escrocii specializaţi în celebra metodă „Accidentul” nu au limite și continuă să facă victime în judeţ. Un minor din Târgu Frumos a căzut în plasa acestora, în încercarea de a ajuta o rudă care urma a fi operată.

 

  

Copilul a fost apelat luni după amiaza, în jurul orei 14.00, pe telefonul fix de un “medic” care i-ar fi explicat că o rudă apropiată are nevoie de 5.000 de euro, fiindcă urma să intre în operație. Băiatul era singur acasă când individul a sunat. Acesta a căutat prin casă bani, unde știa că îi ține părinții, a luat și aurul, crezând că acoperă suma cerută și s-a grăbit să-i dea indivizilor. Aproximativ 2.800 de euro au ajuns în mâna escrocilor, care duși au fost.

La venirea părinților acasă s-a aflat nenorocirea.

Aceștia au făcut plângere la Poliție. Conform purtătorului de cuvânt din cadrul IPJ Iași, oamenii legii sunt acum pe urmele infractorilor. În sprijinul acestora vin și cetățeni din localitate. Unul dintre aceștia ne-a furnizat niște imagini, care ar conține una persoanele care au pus la cale escrocheria.

Psihologii observă de asemenea că avem dea face cu răufăcători tot mai specializați, care știu că minorii reacționează imediat când aud că oamenii apropiați sunt în pericol și fac și recomandări.

“În general, în momentul în care vorbitm despre copii și despre adolescenți, vorbim despre o categorie ușor vulnerabilă, în primul rând din cauza experienței de viață care este destul de limitată și au tendința să fie un pic mai credibili și să dea în același timp crezare unor persoane pe care nu le cunosc. De asemenea, întotdeauna va apărea la adolescenți protecția și grija pentru familie și pentru persoanele apropiate lor, teama să nu li se întâmple ceva părinților, teama de a nu rămâne singuri”, ne-a declarat psihologul Ruxandra Filipescu.

Escrocii care folosesc METODA ACCIDENTUL, schimbă modul în care acționează!

Răufăcătorii care păcălesc cetățenii prin anunțarea unor false situații de urgență nu renunță la demersurile lor infracționale. Din contra, pentru a avea o “rată cât mai mare de succes ” își schimbă modul de acțiune.

Despre ce este vorba: dacă până nu demult, în majoritatea cazurilor, victimelor li se solicita să depună banii într-un anumit cont, infractorii preferă acum să își trimită complicii la ușa victimelor pentru a ridica banii sau stabilesc pentru acest lucru, o întâlnire într-un spațiu public, pe stradă. 

RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA UNOR ASTFEL DE FAPTE:

Verificaţi, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală;

Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care vă solicită bani în numele rudelor „victime  în accidentul rutier”;

Nu înmânați, sub niciun motiv, sume de bani persoanelor necunoscute care se prezintă la ușa dumneavoastră!

Sunaţi la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiţi, spuneţi despre ce este vorba, interesaţi-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în astfel de situaţii.

Foto posibil suspect

 

 

 

Related posts

Șofer depistat în trafic la Mogoșești-Siret cu o alcoolemie de 1,17 mg/l

Redacția

Ce a păţit un tânăr care a jucat la “păcănele” finanţarea Europeană primită pentru a dezvolta o afacere

Redacția

Minora de 16 ani, dispărută acum două zile de acasă, s-a întors cu bine în sânul familiei!

Răzvan Grecu
Încarcă...