NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Poliţiştii continuă educaţia rutieră şi în vacanţă

În perioada următoare, poliţiştii vor intensifica activităţile de prevenire a accidentelor rutiere, în contextul în care s-a constatat că, în perioada vacanţei de iarnă, creşte riscul ca elevii să fie implicaţi în incidente în trafic.

 

Măsurile de prevenire, constând în informarea elevilor şi lansarea mai multor seturi de sfaturi şi recomandări, sunt înscrise în campania naţională de educaţie rutieră „Alege viaţa!“. Poliţiştii rutieri le recomandă copiilor, pentru evitarea implicării lor în accidente, să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, iar, după căderea întunericului, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor.

  

În plus, copiii sunt sfătuiţi să respecte regulile de circulaţie de bază învăţate la şcoală. Poliţiştii le reamintesc elevilor să traverseze strada numai prin locuri în care acest lucru este permis şi să meargă pe trotuar, iar, pe drumurile pe care nu există trotuare, să circule întotdeauna pe partea stângă, cât mai aproape de marginea drumului.

„Un alt grup-ţintă îl reprezintă părinţii, cărora le vor fi adresate recomandări în vederea supravegherii copiilor la locurile de joacă şi prevenirea implicării acestora în accidente. Totodată, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să adopte o conduită preventivă în zonele frecventate de copii“, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Advertisements
Advertisements

sursa flacara iasului

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Fetiță de 12 ani, batjocorită de tată și fratele mai mare. Coșmarul fetei a început când avea 10 ani

Redacția

Au vrut să-și înșele colegul de pahar, acum sunt cercetați pentru furt calificat

Răzvan Grecu

Perchezitii in Pascani la o retea de contrabanda cu tigari

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site