RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul Muncii, despre noua lege a salarizării: Nu va mai permite sporuri mai mari de 20% pe fiecare ordonator de credite cu grilă unică de salarizare, inclusiv pentru administraţia locală

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat duminică, la Prima News, că au finalizat partea de dialog social pe noua lege a salarizării şi se apucă de treabă, relatează news.ro. Ea a arătat că noua lege nu va mai permite sporuri mai mari de 20% pe fiecare ordonator de credite, va veni cu grilă unică de salarizare, inclusiv pentru administraţia publică locală. Ministrul Muncii a mai spus că ”sporul de vechime este un spor care se va menţine cu siguranţă şi în noua lege a salarizării”, iar toate sporurile vor fi analizate, urmând să vină cu criterii de performanţă.

”Cu privire la noua lege a salarizării, am finalizat partea de dialog social şi ne vom apuca de treabă”, a spus ministrul Muncii.

Ea a precizat că îşi doreşte ”o lege corectă, în care să învăţăm din aplicarea legii actuale care, deşi a fost o lege bună, prin modificări pe cale parlamentară, admnistrativă sau judecătorească, am ajuns ăs vedem discrepanţe foarte mari în interiorul sistemuui bugetar”.

”Ne ocupăm de această lege în aşa fel încât şi în interiorul sistemului de salarizare publică să avem o lege unitară, o lege în care fie că vorbim de ierarhizarea pe verticală,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

„O desconsiderare patologică faţă de Ucraina”. Declarațiile lui Viktor Orban care au înfuriat Kievul

Redacția

Ciocolata neagră reduce riscul de hipertensiune

Redacția

Rusia nu a fost invitată la o reuniune privind combaterea criminalității informatice, organizată de Statele Unite

Redacția
Încarcă...