NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Mobilitate în Tenerife pentru doi profesori și opt elevi de la Liceul „Miron Costin”

În săptămâna 16-20 ianuarie 2023 o echipă a Liceului Teoretic ”Miron Costin”, Paşcani, formată din opt elevi ai claselor X- XI, Costaşi Patricia, Timofte Denisa, Vasluianu Sabina, Neamţu Alexandra, Costea Bogdan, Huci Rareş, Ancuţa Denis şi Bortaş Edvin, însoţiţi de profesorii Popa Adina şi Popa Irina, au participat la o mobilitate Erasmus ce a avut loc la IES Los Cristianos, Arona, Tenerife. Activitatea de tipul mobilitate de grup pentru elevi face parte din Proiectul de Acreditare Erasmus+: 2020-1-RO01-KA120-SCH-095548, Acţiunea Cheie 1- Educaţie Şcolară (SCH), Contractul de finanţare An 1: 2021-1-RO01-KA121-SCH-000008782.Parteneriatul din cadrul Acreditării Erasmus+ Get tuned in Erasmus+ se bazează pe colaborarea a trei licee din Polonia, România și Spania, care și-au stabilit obiective comune, și anume: dezvoltarea competențelor digitale; globalizarea educației; îmbunătățirea metodelor de comunicare și dezvoltarea competențelor lingvistice; utilizarea mijloace media: ziare online, podcasturi, radio pentru promovarea diversității, cetățeniei europene, dreptului de informare.

Advertisements

Săptămâna a fost bogată în activităţi ce au inclus prezentarea școlilor participante, alegerea logo-ului proiectului, workshopuri pe tema educației sustenabile, dezbateri pe tema muzicii şi interviuri cu cântărețul de rap Emblema. Elevii au avut ocazia să viziteze și sediul televiziunii TVE Spanish Tv, unde au descoperit cum se aleg informațiile pentru a pregăti o știre, precum și toate etapele ce trebuiesc respectate până la apariția știrii pe micul ecran. Grupurile mixte de elevi, formate din participanții din cele trei școli, au lucrat permanent pe parcursul săptămânii pentru a  concepe articole de ziar sau de revistă, videoclipuri şi podcasturi, acestea reprezentând, de altfel, produsele finale ale proiectului. Vizitele culturale au avut ca obiective turistice fenomenala rezervație a biosferei  Anaga Rural Park, superba capitală culturală a arhipelagului  La Laguna  şi actuala capitală Canarelor, un oraş cu locuri interesante şi cu o arhitectură deosebită, Santa Cruz.

Săptămâna s – a încheiat cu prezentarea articolelor realizate de elevi, dovedind astfel cât de multe cunoștințe și experiențe frumoase au acumulat în timpul petrecut pe insulă.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ana Aslan, „femeia care a învins bătrâneţea“: secretele longevităţii şi cum arăta o zi din viaţa celebrului medic

Redacția

Acţiuni în zona unităţilor de învăţământ pentru descurajarea actelor de absenteism şcolar

Redacția

Lună plină de activităţi la Casa de Cultură

Răzvan Grecu
Încarcă...