NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ministrul de Interne, reacție la cazul lui „Petrică”, un nevăzător din Pașcani: Poliția desfășoară verificări suplimentare

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat duminică, pe Facebook, că a reacționat, la sesizarea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, la „pățania” lui Petrică, un nevăzător din Pașcani căruia nu i-au fost respectate drepturile, și că reprezentanții Poliției Române desfășoară verificări suplimentare în legătură cu acest caz.

 

 

  

„Din păcate, trăim vremuri în care starea de normalitate este tulburată de cazuri despre care vreau să cred că sunt excepții. Vreau să cred că de acum înainte se va crea un precedent și astfel de situații nu se vor mai ivi, iar drepturile oamenilor precum Petrică vor fi respectate! Sesizarea făcută ieri de Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, despre postarea jurnalistului Laura Baban recunosc că m-a sensibilizat și m-a intrigat”, a afirmat ministrul Carmen Dan.

Ea a arătat că a luat legătura cu Petrică și Poliția Română desfășoară verificări suplimentare pentru a stabili exact ce s-a întâmplat în acel incident, urmând ca aceia care au greșit să plătească.

„Cazul lui Petrică din Pașcani mă interesează în primul rând ca om, pentru că gândesc că dinamica lucrurilor pe care le trăim ar trebui să nu ne facă să ne îndepărtăm unii de ceilalți, ci dimpotrivă, să ne bucurăm de o normalitate liniștită, chiar dacă unii dintre noi suferă de o boală, se luptă cu un handicap sau sunt defavorizați de natură. Din postura funcției de ministru al afacerilor interne, am reacționat cum am aflat de ‘pățania’ lui Petrică. Am luat legătura cu doamna Baban care a avut amabilitatea să îmi dea numărul de telefon al domnului Petrică pe care l-am și sunat. În acest moment, reprezentații Poliției Române desfășoară verificări suplimentare pentru a afla exact ce s-a întâmplat atunci, iar dacă cineva a greșit atunci acela trebuie să plătească!”, a afirmat Carmen Dan.

Președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea a scris sâmbătă, pe facebook, că a citit despre cazul lui Petrică, un nevăzător care a avut parte de un tratament umilitor din partea unui șofer de autobuz, și că a rugat-o pe ministrul Carmen Dan să facă verificările necesare și să aplice toate sancțiunile stabilite de lege.

„Am citit astăzi pe Facebook despre Petrică, un om nevăzător care a avut parte de un tratament nedrept și umilitor din partea unui șofer de autobuz, Daniel, și despre reacția nepotrivită a polițistului local. Îmi pare rău pentru experiența urâtă a lui Petrică și vreau să îi facem dreptate. Am discutat cu doamna Carmen Daniela Dan, Ministrul Afacerilor Interne și am rugat-o să facă toate verificările necesare și să aplice toate sancțiunile stabilite de lege. Cred că schimbarea vine din fiecare dintre noi și nu putem sta nepăsători în fața unei situații de acest fel, indiferent că suntem călătorii din autobuz, polițiști sau altceva”, a scris Dragnea.

Povestea lui Petrică din Pașcani a fost relatată pe facebook de o cunoscută a acestuia, Laura Baban. Aceasta a povestit că șoferul unui autocar l-a bruscat și a refuzat să-l transporte pe Petrică, un nevăzător, împreună cu câinele ghid, deși legea prevede că persoanele cu astfel de dizabilități pot călători în mijloacele de transport în comun însoțiți de acești câini. Pe de altă parte, potrivit relatării Laurei Baban, și polițistul chemat de nevăzător la locul incidentului prin apel la 112 nu a reacționat corespunzător, ignorând dificultățile de orientare și deplasare ale acestuia.

 

 Sursa www.agerpres.ro

Advertisements

Related posts

Slujbă pentru ploaie, la Biserica Domnească din Ruginoasa

Ema Roman

Facturi la căldură cu titlu executoriu, după noua lege a serviciilor comunitare

Ema Roman

Noi locuri de muncă pentru pășcănenii șomeri. Peste 400 de oferte din străinătate (DOC)

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site