NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministerul Culturii: Nu există perspectiva închiderii instituţiilor de cultură, în perioada următoare. La evenimente vor avea acces persoanele cu certificat de vaccinare

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat, joi, că, în perioada următoare, nu există perspectiva închiderii instituţiilor de cultură, optându-se pentru varianta ca la evenimente  să aibă acces exclusiv deţinătorii de certificat digital Covid-19, care să ateste vaccinare, testare sau imunizare naturală.

„Cred că, mai degrabă, peste o anumită incidenţă, CNSU va stabili această cifră, având în vedere politica dusă până acum de actualul Guvern, se va opta pentru evenimente la care să aibă acces exclusiv deţinătorii de certificat digital, care înseamnă vaccinat, testat sau imunizat natural”, a spus Gheorghiu, la Naţional TV, citat de Agerpres.

Bogdan Gheorghiu a precizat că accesul la spectacole va fi permis şi atunci când incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 este peste 3 la mie cu respectarea condiţiilor stabilite.

„La ora la care vorbim noi, încă nu a avut loc şedinţa CNSU în care am înţeles că vor fi astfel de măsuri în zona HORECA, din informaţiile pe care le am eu. Cu siguranţă, Ministerul Culturii va cere să fie aceleaşi reguli şi pentru cultură. Din ce ştiu eu, vorbim de evenimente sportive şi nunţi, botezuri, adică unde incidenţa este peste 3 la mie, cred că acolo va fi cifra – acolo este şi acum – să fie permisă realizarea doar cu accesul celor care au dovada (vaccinului,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

VIDEO Patriarhul Daniel și Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, au aplaudat un discurs de tipul celor de la AUR: „Să ne luăm libertatea înapoi, ca să ne putem lua țara înapoi”

Redacția

Patru bărbați au murit în timp ce se aflau la pescuit

Redacția

Crește capacitatea de testare în România: câte teste s-au efectuat în ultimele 24 de ore

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site