RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Metoda “Accidentul” a făcut ravagii în weekend la Pașcani. O tânără a predat unui necunoscut un colet cu 150.000 lei. Altă familie a sunat la Poliție

 

Câteva familii din Pașcani au trăit un coșmar în weekendul care a trecut. Persoane necunoscute au încercat să le păcălească prin metoda “Accidentul”. Într-un caz a fost dată o sumă impresionantă de bani, după ce o tânără a fost păcălită că un membru al familiei a fost victima unui accident rutier și are nevoie de o intervenție medicală costisitoare.

 

  

 

 

Cel mai răsunător caz este al unei tinere din Pașcani, care sâmbătă a predat unui necunoscut aproximativ 150.000 lei. Aceasta fusese anunțată de un bărbat, care s-a dat drept medic, că mama ei a suferit un accident rutier și este internată într-un spital din Iași, unde  trebuie să intre în operație, necesitând o intervenție chirurgicală la coloana cervicală.

  Tânăra a respectat întocmai recomandările primite de la persoana care a contactat-o, dar în nici un moment nu s-a gândit să își sune mai întâi mama care era la serviciu, în Pașcani.

A făcut acest lucru după ce a predata suma de bani, aproximativ 150.000 lei, reprezentând 8.610 lire sterline, 6.500 euro și 6.900 lei.

 

 Când și-a dat seama, fata a alergat către sediul Poliției Pașcani. Predase suma unui taximetrist, trimis să ridice coletul în care erau puși banii. Polițiștii din municipiu, ajutați de cei din județ, au identificat mașina, și pe șofer, un bărbat de 53 de ani, reușind să recupereze astfel coletul cu bani.

 

Într-un alt caz, o familie tot din Pașcani, în aceeași zi, a fost anunțată că fiica se află internată într-un spital din Austria. Cel care a sunat a spus că este un medic, care le-a transmis că tânăra are coloana ruptă și un picior, și că în maxim 8 ore trebuie supusă intervenției medicale, altfel va rămâne paralizată. Pășcănenii contactați nu s-au panicat și au pus mâna pe telefon sunând la soțul fiicei lor. Așa au aflat că sunt bine și nu este nici o problemă. Mai apoi au anunțat Poliția. Persoana care i-a contactat le ceruse suma de 7.200 euro, dar tentativa lor a eșuat. Cazurile sunt acum instrumentate de către reprezentanții IPJ Iași și celelalte structuri de combatere.

 Conform unor informații încă neconfirmate, sâmbătă 2 februarie, prin această metodă două familii au fost păgubite cu 20.000 lei,  respectiv 4.000 euro.

 

 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași atrag atenția cetățenilor să nu mai cadă în capcana celor care îi contactează pentru a-i anunța că o rudă a fost victima unui accident rutier și trebuie să plătească o sumă de bani. Primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este acela de a suna rudele, ulterior să anunțați Poliția.

 

La nivelul municipiului Pașcani și a zonei aferente polițiști au demarat campanii de informare în rândul cetățenilor, pentru a-i preveni asupra acestui fenomen care tot ia amploare. 

Related posts

Dosar penal pentru neglijenţă în cazul minorului violat în Arest

Redacția

Dosar penal pentru un conducător auto fără permis și sub influența băuturilor alcoolice

Redacția

Un tir și trei imobile sub sechestru și 170 mii lei confiscați după acțiunea de amploare a celor de la Biroul de Investigare a Fraudelor în zona Pașcani. Surse: Afaceristul Lucian Tărăboanță suspect în acest caz! (Video)

Marius Parteni
Încarcă...