RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Melinda Gates va dona 1 miliard de dolari pentru cauza femeilor

Melinda Gates, fosta soție a co-fondatorului Microsoft, Bill Gates, a anunțat că va dona un miliard de dolari persoanelor și organizațiilor care lucrează pentru cauza femeilor.

Anunțul vine într-un moment în care activiști de stânga și aleși din Statele Unite denunță un declin al drepturilor femeilor în această țară, în special în fața creșterii interdicțiilor de avort în diferite state.

„În cei aproape 20 de ani de activism pentru femei și fete, am învățat că vor exista întotdeauna oameni care vor spune că nu este momentul potrivit pentru a vorbi despre egalitatea de gen”, a declarat Melinda Gates, potrivit AP. „Este frustrant și lipsit de viziune”, a adăugat ea.

Melinda Gates și fondul de 12,5 miliarde de dolari

  

Cea care a prezidat Fundația Bill și Melinda Gates, una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat în urmă cu două săptămâni că va părăsi organizația, înființată împreună cu fostul său soț, Bill Gates. Ultima ei zi în această organizație, care se dedică în special sănătății și reducerii sărăciei, va fi pe 7 iunie.

Melinda Gates spunea că va avea la dispoziție 12,5 miliarde de dolari pe care îi va dedica „femeilor și familiilor”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

ANIMAȚIE VIDEO. Cum a fost posibil să se fi produs „implozia catastrofală” a submarinului Titan

Redacția

Transformare impresionantă. O tânără de 23 de ani a slăbit peste 50 de kilograme. S-a ambiţionat, iar acum arată incredibil (GALERIE FOTO)

Redacția

Fost oficial SUA: Putin poate alege dintr-o multitudine de scenarii, inclusiv îl poate otrăvi pe președintele Zelensky

Redacția
Încarcă...