NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Medicii și asistenții nu vor mai susține concursurile la spitale. Apar centrele regionale

 

Nu se vor mai face angajări pe pile în spitale! Cel puțin asta vrea Ministerul Sănătăţii, care a decis să schimbe regulile pentru medici, asistenţi, farmacişti şi moaşe.

  

Concursurile nu vor mai fi organizate de fiecare unitate medicală în parte, ci centralizat, pe regiuni. Ministrul crede că, astfel, vor fi eliminate suspiciunile care planează în acest moment asupra acestor angajări în sistemul de sănătate.

Acum, cine vrea un post de medic sau de asistentă într-un spital trebuie să susțină examinarea în unitatea respectivă. Astfel că nu puţine au fost dăţile în care au apărut suspiciuni că sunt angajaţi apropiaţi ai managerilor ori ai doctorilor.

Ministerul Sănătăţiii vrea ca aceste concursuri pentru ocuparea posturilor vacante să se organizeze centralizat, la nivel regional, și să curețe astfel spitalele de „pile și relații”. Concret, vor fi înfiinţate 8 centre regionale. Direcţiile de Sănătate Publică din acele zone vor prelua de la spitale posturile vacante şi vor organiza concursurile o dată pe trimestru.

Pe site-urile DSP-urilor vor fi publicate în jur de 2.000 de teste grilă. La examen, concurenţii vor primi aproximativ 50.

stiri.tvr.ro                                                        

 

 

Advertisements

Related posts

Germania donează echipamente ATI pentru spitalele din România

Redacția

Membrii Guvernului, vaccinaţi anti-Covid la Spitalul Militar Carol Davila: Recomandăm tuturor să se vaccineze

Redacția

Medicii de familie nu au de unde să cumpere cititoare de carduri

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site