RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Marţi, tractoarele vor fi din nou la Bruxelles, gata să mărșăluiască împreună cu ultra-dreapta

Tractoarele revin să proteste la Bruxelles, cu câteva zile înainte de alegerile din 6-9 iunie, potrivit agenșiei ANSA.

Protest al fermierilor la Bruxelles, în februarie 2024Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fermierii celor mai radicale grupuri sunt pregatiţi să invadeze mâine străzile platoului Heysel, din cartierul Laeken, pentru o maxi-demonstrație împotriva politicilor UE organizată de asociația olandeză Farmers Defence Force cu sprijinul mai multor lideri politici europeni ultranaționaliști, citează rador Radio România.

  

În total, sunt așteptate peste 5 mii de vehicule agricole din Olanda, Belgia, Germania, Polonia, România, Italia și Spania.

Protestul va iniţia mâine dimineață în zori, începând cu ora 6, în zona adiacentă celebrului Atomium, simbol al Expoziției Universale din 1958.

Pe scena special amenajată pentru această ocazie se vor alterna fermieri, crescători și reprezentanți ai formaţiunilor de ultra-dreapta: de la flamanzii din Vlaams Belang la polonezii din PiS și Konfederacja, apoi membrii ai Forumului pentru Democrație al olandezului populist Thierry Baudet și mișcarea spaniolă Plataforma 6F, un grup apropiat de Vox. Potrivit programului publicat de organizatori, Italia va fi reprezentată de liderii fermierilor din peninsulă: Salvatore Fais și Guido Marini.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Regele Charles a marcat fără fast un an de la încoronare, „după modelul mamei sale”. Suveranul, tot mai popular în sondaje

Redacția

O gravidă din Rădăuţi şi trei pacienţi în stare critică din Piatra Neamţ, aduşi cu doua elicoptere la Iaşi

Redacția

Ciolacu: Îl anunţ oficial pe Florin Cîţu, dacă PSD iese de la guvernare, vom avea alegeri anticipate

Redacția
Încarcă...