RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Compania Last Energy, prezentă și pe piața din România, parteneriat cu Centrul de Excelență pentru Securitate Energetică al NATO pe tema microreactoarele nucleare

Dezvoltatorul american de microreactoare Last Energy a încheiat un parteneriat cu Centrul de Excelență pentru Securitate Energetică al NATO (ENSEC COE) în vederea cercetării în comun a aplicațiilor militare pentru tehnologiile de microenergie nucleară și a explorării oportunităților de implementare viitoare în instalațiile militare NATO, transmite World Nuclear News. Compania americană Last energy, care proiectează, produce și comercializează reactoare nucleare de mici dimensiuni, este prezentă și pe piața din România.

Acordul de parteneriat dintre Last Energy și Centrul de Excelență pentru Securitate Energetică al NATO a fost semnat de directorul executiv al Last Energy, Bret Kugelmass, și de directorul ENSEC COE, colonelul Darius Uzkuraitis. Acesta constituie primul acord încheiat vreodată între ENSEC COE și o companie din domeniul energiei nucleare, potrivit sursei citate.

Un purtător de cuvânt al Last Energy a declarat pentru World Nuclear News că, în cadrul acordului de parteneriat, compania va realiza cercetări comune cu ENSEC COE în ceea ce privește aplicațiile microreactoarelor pentru bazele și instalațiile militare ale NATO, adăugând că domeniul de cercetare este în curs de rafinare. Last Energy va servi, de asemenea, drept consilier industrial pentru ENSEC COE pentru restul activităților sale nucleare în sens mai larg.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Directorul adjunct al Teatrului de Comedie, acuzat de CNSAS că a făcut poliție politică: Locotenent în Securitate, Victor Coman a ordonat filarea unei suedeze, șefă a unui birou UNESCO din București. După 1989, Coman a fost numit în mai multe funcții publice

Redacția

Germania, eliminată de la Cupa Mondială 2022. Japonia a învins Spania şi ambele echipe se califică în optimi

Redacția

Wall Street Journal: Rusiei îi va fi dor de ordinea mondială distrusă de Putin

Redacția
Încarcă...