NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Marș de informare și Primăria Pașcani iluminată în roz, de Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului la Sân

foto arhivă

Primăria Municipiului Pașcani organizează în colaborare cu Fundația „Renașterea pentru Educație, Sănătate și Cultură” și cu Asociația „Șansa 2010”, o campanie de conștientizare a gravității riscurilor cancerului de sân, și totodată de informare a femeilor, în ceea ce privește importanța mamografiilor făcute periodic, pentru depistarea precoce a acestei boli.

La 1 octombrie, dată ce este dedicată luptei împotriva cancerului la sân, începând cu ora 16.00 și până la ora 18.00 vor avea loc în Pașcani, câteva activități dedicate acestei zile. Acțiunea cu care se va începe va fi un marș în aer liber, punctul de plecare fiind platoul din fața Primăriei Municipiului Pașcani, va continua pe strada Ștefan cel Mare până la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”. În tot acest timp se vor împărți pliante informative referitoare la prevenirea cancerului de sân.

Campania se va încheia cu iluminarea în culoarea roz a Primăriei Municipiului Pașcani, a Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu” Pașcani și a Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”.

Cancerul de sân a devenit cea mai răspândită formă a bolii din lume, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În România, mai puţin de 10% din noile cazuri sunt diagnosticate în fază incipientă. În lume, potrivit statisticii, la fiecare 14 minute, o femeie moare din cauza cancerului la sân.

  
Advertisements

Related posts

O cometă descoperită recent poate fi văzută cu ochiul liber pe cerul nopții

Redacția

Proinvest Group lansează anul acesta doua game noi de produse

Redacția

ȘEDINȚĂ CL PAȘCANI, 4.08.2017: PROIECTE VOTATE LA FOC AUTOMAT (VIDEO)

Cătălin Cocoș
Încarcă...