NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Marius Pintilie de acord să mute magazinul din fața Gării! Proiectul de sistematizare a fost plătit din banii săi în anul 2010! Concluziile liberalului:„Pantazi habar nu are pe ce lume trăieste!Nu plec de acolo, la fenta și șmecheria lui!

Marius Pintilie, liderul opoziției din Consiliul Local, i-a dat replica primarului Dumitru Pantazi în scandalul magazinului Lorimer din fața Gării. Liberalul a anunțat, după ce a câștigat în instanță procesul cu Primăria, că este de acord să părăsească acea locație, dacă municipalitatea va implementa proiectul de sistematizare a Pieței Gării, realizat în anul 2010.

Liberalul a postat un clip pe Facebook în care explică speța din fața Gării și motivele pentru care societatea sa a câștigat războiul cu Primăria. Pintilie l-a acuzat pe primarul Dumitru Pantazi că nu știe pe ce lume trăiește și că acesta a invocat motive diferite, la fiecare instanță ce a judecat dosarul, pentru a evacua societatea Lorimer de pe respectiva locație.

„Eu m-am abținut timp de doi ani să vorbesc despre speța cu Piața Gării, deoarece era un proces pe rol și am considerat că e corect să văd ce spune instanța. Dacă nu-mi dădea dreptate nu comentam și eliberam locația. Însă două instanțe de judecată mi-au dat dreptate și totuși domnul Dumitru Pantazi, marele nostru primar, spune, pe Facebook, că instanța a greșit, două instanțe au greșit, și că ei acolo au un proiect. Ei spuna așa: că în contract este o clauză care prevede că în caz de sistematizare a zonei, cel care ocupă terenul trebuie să plece. Simplu. Eu când am primit notificarea de la ei am zis care e proiectul? Că dacă îmi arătați proiectul eu plec singur. Nici nu aveam curaj să mă duc în instanță. Cum nu mi-au arătat niciun proiect, am început lupta în instanță. După ce au pierdut pe fond, în primă instanță, cineva le-a arătat că există în Primărie un proiect mai vechi pentru Piața Gării. Un proiect din 2010, de care ei nu au știut. Dacă ei știau de proiectul din 2010, de ce au votat în 2015 pentru al proiect în Piața Gării? Dumneavoastră ați văzut că strada Gării a fost modernizată și că lucrarea s-a terminat. Dacă era un proiect în 2010, de ce ați făcut un alt proiect complet diferit de cel existent deja? Deci nu știați de el. Voi habar nu aveți pe ce lume sunteți acolo în Primărie, în special primarul. Dar dacă totuși știai de proiectul din 2010, de ce mi-a semnat mie constract în 2016 pentru 5 ani de zile. Deci ei sunt la Primărie acolo, dar nu știu pe ce lume se află.  Eu m-am adresat judecătorilor și am întrebat: dacă exista un proiect din 2010, de ce au mai făcut un altul în 2015, finalizat în 2018. Nu s-au suprapus, nu l-a anulat cel de-al doilea pe primul?”a spus pe liberalul Marius Pintilie pe Facebook.

  

În mod surprinzător, deși societatea sa a câștigat prcesul cu Primăria și mai are contract de închiriere până în anul 2021, Marius Pintilie a anunțat că este de acord să părăsească locația din Piața Gării pentru ca zona să fie amenajată conform unui proiect aprobat în 2010. Imagini din acest proiect, au fost postat pe Facebook de primarul Dumitru Pantazi, însă Pintilie face dezvăluirea anului: proiectul ar fi fost făcut în anul 2010 la comanda sa.

„Este o dezbatere pe faptul că Primăria vrea să modernizeze Piața Gării. Aici vreau să intervin și eu. Adevăr este. Piața Gării nu arată bine. Și am să vă povestesc ceva ca să vă vedeți care este punctul meu de vedere și ce cred că ar trebui să se facă acolo. În 2010 era primar Grigore Crăciunescu, iar eu eram membru PNL, în aproierea primarului Grigore Crăciunescu. Om cumva, din primii 10 de la PNL, Crăciunescu mă cheamă și-mi zice în felul următor: Marius, trebuie să înțelegi că noi acolo în fața Gării nu mai putem să stăm cu magazinele alea. Vreau să fac o fântână arteziană și vreau să pun statuia domnului Ciopraga în fața Gării. Am întrebat și eu ce fac și mi-a răspuns că e treba mea, că nu-l interesează. Am acceptat că trebuie să plec de acolo, mai ales că doream să mă implic în viața publică. Așa că am zis să găsesc o soluția pentru Piața Gării. M-am dus la Iași, am vorbit cu arhitectul Sebastian l-am invitat la Pașcani, am mers la Gară și i-am zis: domnule arhitect, aici Primăria vrea să modernizeze Piața Gării. Eu vreau doar atât să țineți cont că: în gară avem taximetre, autobuze și trebuie montate la dorința primarului o fântână arteziană și o statuie. Avem o zonă comercială, care nu o putem ignora, că ne trebuie treceri de pietoni și că ne trebuie locuri de așteptare pentru călători. Domnul arhitect a făcut proiectul, mi l-a adus, eu l-am plătit. Deci eu l-am plătit. Proiectul, ideea pe care astăzi primarul Dumitru Pantazi o popularizează, este a mea, iar proiectul fost făcut din banii mei. Ca să înțelegeți cu ce mă atacă Primăria. Și după ce am plătit acel proiect, m-am dus la domnul Crăciunescu și i-am zis domnule primar, asta este propunerea mea pentru zona Gării. I-a plăcut foarte mult și l-a dat mai departe. Eu nefiind consilier local atunci, n-am știut că a făcut și o hotărâre de Consiliu Local cu amenajarea Pieței Gării”, a povestit Marius Pintilie pe Facebook.

Președintele PNL Pașcani mai spune că evacuarea acelei suprafețe de teren va fi făcută doar dacă se implementează proiectul din anul 2010. Marius Pintilie a spus că nu este de acord cu amplasarea unei locomotive în acea zonă. Mai mult, liberalul a zis că nu va părăsi locația la fenta sau șmecheria primarului Dumitru Pantazi.

„Concluzia este în felul următor, stimați pășcăneni care sunteți preocupați de Piața Gării și dacă Pintilie pleacă sau nu de acolo: Pintilie pleacă de acolo pentru că dacă se implementează acel proiect, acel proiect este viziunea mea, deci nu am cum să mă contrazic. Eu îmi doresc ca Piața Gării să arate bine. Dar eu nu plec de acolo, la fenta și șmecheria lui Dumitru Pantazi. Dacă lucrurile sunt făcute corect, în sensul că se face o Hotărâre de Consiliu Local valabilă, se prevăd bani în buget și se face investiția, eu în momentul în care primesc notificarea de la Primărie, în baza unei Hotărâri de Consiliu Local, eu plec de acolo. Nu este nicio problemă. Eu am 20 de puncte de lucru. Firma va merge înainte, că rămân 19. Deci nu se pune problema de un interes personal. Eu plec de acolo cu condiția să se facă acel proiect. Nu sunt de acord cu o locomotivă în fața Gării. Gara noastră, cu modestie spus, este o mică piesă de arhitectură. Nu avem multe clădiri în oraș care să aibă o arhitectură frumoasă. Imaginațivă că atunci când cobori de pe strada Ceferiștilor că în loc să vezi Gara cu intrarea sa, cu o fântână arteziană și cu o iarbă verde, vezi o locomotivă neagră. Sau, un străin când iese din Gară, în loc să vadă strada Ceferiștilor și strada Gării, pentru a se orienta, vede o locomotivă neagră”, a încheiat Marius Pintilie filmarea sa de pe Facebook.

 

Advertisements

Related posts

Comuna Stolniceni Prăjescu are Consiliu Local și viceprimar. Grupul PNL a părăsit sala de ședință

Marius Parteni

Wi-Fi gratuit în Pașcani, Mogoșești-Siret și Tătăruși, cu bani europeni

Oana Cordoneanu

Campanie de informare la Târgu Frumos demarată de Primărie, despre modalitatea de depozitare a deșeurilor

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site