NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Marius Pintilie crede că municipiul Pașcani trebuia să acceseze fonduri europene pentru a se dezvolta

Președintele PNL Pașcani, Marius Pintilie, a explicat la Actualitatea TV cauzele crizei financiare prin care trece acum municipalitatea. În opinia liberalului, primarul Dumitru Pantazi s-a culcat pe o ureche, după ce în conturile Primăriei s-au aflat sume consistente de bani și nu a mai căutat surse de finanțare pentru proiecte.

 

  

Pintilie crede că Pașcaniul ar fi trebuit să acceseze fonduri europene și granturi internaționale, în loc să aștepte fonduri guvernamentale, pentru a realiza proiectele de dezvoltare ale municipiului.

„Primarul Dumitru Pantazi s-a trezit după ani de zile că are excedent bugetar. Având excedent bugetar, s-a culcat pe o ureche și nu a simțit nevoia să se ducă să caute surse de finanțare. Astăzi ne-am trezit cu probleme financiare, în sensul că avem foarte multe cheltuieli pe care trebuie să le acoperim. Mă refer, în primul rând, la acele centrale termice care trebuiesc montate la școli. Banii din excedentul de anul trecut se vor cheltui cu centralele și vom ajunge pe zero. Problema este că nu s-a făcut nimic, în toți acești ani, ca să avem proiecte care dacă nu găsesc finanțare la București, să fie finanțate prin fonduri europene. Soluția cea mai bună pentru dezvoltarea municipiului Pașcani era să facem cât mai multe proiecte prin care să atragem fonduri europene și granturi internaționale, altele decât fondurile de la stat”, a opinat Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.

Declarația a fost făcută în emisiunea „În Obiectiv”, difuzată de Actualitatea TV, miercuri 25 septembrie.

Advertisements

Related posts

Se plantează panseluţe şi trandafiri în mai multe zone din Paşcani

Ema Roman

Cîţu: Vom creşte pensiile pe calendarul pe care ni l-am asumat; România nu îşi permite o creştere de 40%

Redacția

Gospodării inundate, animale moarte și familii evacuate în urma unei ruperi de nori la Oboroceni

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site