RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Maricel Popa semnează la Iaşi 4 proiecte pentru eficientizarea energetică a unor localităţi. Printre ele se află și comuna Tătăruși

Secretarul de Stat în Ministerul Economei, Maricel Popa, va semna astăzi la Iaşi, proiecte cofinanţate de Uniunea Europeană în valoare de peste 47 milioane lei.

Este vorba de patru proiecte care se încadrează în Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa Prioritară 4 – „Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice””, a anunţat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi. Proiectele semnate la Iaşi se vor adresa comunităţilor locale din comunele ieşene Tătăruşi şi Miroslava, şi comunele Tămăşeni şi Vânători din judeţul Neamţ. În comuna Tătăruşi proiectul vizează „Modernizarea reţelelor de iluminat public prin introducerea sistemului de iluminat neconvenţional” şi este în valoare totală 5.216.273,88 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 3.875.941,16 lei. La rândul ei, comuna Miroslava va implemena proiectul „Centrală fotovoltaică de producere a energiei electrice din conversia energiei solare” şi este în valoare totală 26.573.831,52 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 20.641.387,20 lei. S.C. Mihoc Oil S.R.L. va derula proiectul “Extindere reţele de distribuţie gaze naturale în Comuna Tămăşeni şi Comuna Vânători, Judeţul Neamţ”, cu o valoare totală de 12.144.158,97 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de maxim 6.371.117,20 lei iar S.C. Alfa Land S.R.L va derula proiectul „Creşterea securităţii furnizării energiei electrice prin reducerea numărului de întreruperi şi creearea infrastructurii necesare pentru dezvoltarea ansamblului rezidenţial Alfa Land, Municipiul Botoşani” în valoare totală 3.261.560 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 1.327.301 lei. „Semnarea contractelor va avea loc joi, 24 octombrie 2013, ora 10.00, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi. La eveniment vor mai participa, alături de Secretarul de Stat Maricel Popa, şi directorul general al Organismului Intermediar pentru Energie, Viorel Beltechi. De asemenea, au fost invitaţi să participe şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţul Iaşi”, a declarat Sebastian Buraga.

sursa Evenimentul de Iasi

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Pantazi șochează: Banii de la UE nu sunt suficienți pentru necesarul de investiții la Pașcani. Cu toate acestea, continuăm în ARSACIS și cu ApaVital!

Marius Parteni

Șeful organizației municipale PSD Iași bănuit că ar fi în spatele firmei Urbica. Această societate vrea să administreze imobilele din Pașcani

Marius Parteni

Marcel Vela: „Cei care încalcă izolarea intră în carantină pe banii lor”

Redacția
Încarcă...