NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Marca judeţului ar trebui să conţină un melc. Așa de ”repede” se mișcă consilierii ieșeni

După cinci luni de zile, se înfiinţează o comisie care să analizeze care va fi această marcă. 

 

 

După cinci luni de la iniţierea unui proiect de hotărâre, Consiliul Ju­deţean înfiinţează o comisie care să-l analizeze. Plenul CJ va discuta joi demararea procedurilor de autorizare a mărcii judeţului Iaşi pentru produsele alimentare şi nealimentare, pre­cum şi pentru servicii care să reprezinte specificul judeţului. Adop­tarea unei mărci a judeţului a fost propusă în iulie de fostul vice­preşedinte al CJ, Alin Aivănoaei, acesta prezentând şi 10 variante de sloganuri care să o însoţească. În faţa plenului se va afla doar proiectul de constituire a unei comisii de auto­rizare a mărcii.

Va fi discutată şi acordarea în folosinţă gratuită Curţii de Apel a unui pavilion în suprafaţă de 541 mp deţinut de CJ pe strada Codrescu, pentru amenajarea unui centru zonal de arhivare şi de pregătire profesio­nală pentru magistraţi şi personalul auxiliar de specialitate al instanţelor de judecată. Pavilionul se va adăuga unui teren de 4.055 mp cedat Curţii de Apel de către CJ acum doi ani, în acelaşi scop. Un teren de 871 mp va fi cedat comunei Ţibăneşti, pentru amenajarea unei remize PSI.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi se vor afla şi noile tarife de închiriere a spaţiilor şi terenurilor deţinute de CJ, care urmează să fie situate între 1 şi 18 lei/mp/lună, în funcţie de zonă şi tipuri de actvităţi desfăşurate. Vor fi discutate şi taxele speciale şi tarifele percepute de instituţiile subordonate CJ în 2017, tarifele de cazare la anexele „Adela Kogălniceanu“ şi „Nico­lae Gane“ ale Muzeului Literaturii (MLR), tarifele de închiriere a spaţiilor extramuzeale şi expoziţio­nale, a aparaturii audio-video şi a echipamentelor MLR, ca şi taxele locale percepute de CJ. 

În majoritate, nivelurile acestora vor fi menţinute la nivelul din acest an. Atenţiei plenului îi vor fi supuse şi preţurile medii la masa verde de pe pajişti şi produselor agricole, valabile pentru 2017. Acestea sunt utilizate pentru determinarea venitului anual din cedarea folosinţei bunurilor şi pentru evaluarea în lei a arendei exprimate în natură.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Iași – PROIECTELE cuprinse în bugetul local. Cele mai mari investiţii: termoficare şi asfaltare

Redacția

A fost modificată legea taximetriei

Redacția

PNL îi răspunde primarului pe marginea discuțiilor cu cetățenii din Boșteni!”Nu avem nici o vină”

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site