RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Mai puţini bani pentru hrana elevilor nevoiași

Consilierii judeţeni au aprobat, la sfârşitul săptămânii trecute, bugetul pentru alocaţiile de hrană ale elevilor care locuiesc în internatele şcolare asistaţi de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

La 1 ianuarie 2015, în evidenţa DGASPC Iaşi se aflau 1.303 beneficiari din care 1.271 copii şi tineri în centrele de plasament, 13 beneficiari în centrul de primire în regim de urgenţă şi 19 beneficiari în centrul maternal. Dintre beneficiarii din sistemul de protecţie a copilului, 45 tineri sunt studenţi cazaţi la cămine studenţeşti, iar şase tineri sunt elevi asistaţi la internatele şcolare.

„Pentru cei şase elevi din internatele şcolare, necesarul cuantumului alocaţiei de hrană pentru elevii cazaţi în căminele liceelor şi colegiilor din Iaşi este de 31,90 mii lei, în 2014 CJ Iaşi alocând suma de 120,70 mii lei”, se arată în nota trimisă de către DGASPC Iaşi spre aprobarea CJ Iaşi. Doar că suma alocată, în cazul celor şase elevi, diferă de la un liceul la altul, făcând obiectul cererii de suplimentare a fondurilor pentru această categorie. De exemplu, la Colegiul Naţional „C. Negruzzi” există un singur beneficiar cu o alocaţie de hrană zilnică stabilită la 22 lei, la Colegiul de Arte „O. Băncilă” sunt doi beneficiari cu 20 de lei pe zi, la Liceul de Transporturi sunt doi beneficiari cu 17 lei pe zi, iar la Liceul Tehnic „Gh. Asachi” există un singur beneficiar cu o alocaţie de hrană de 20 lei pe zi.

  

Potrivit normativelor în vigoare, valoarea alocaţiei de hrană este de 12 lei pentru copiii între 0 – 3 ani, 16,66 lei pentru copiii între 3 – 18 ani şi tinerii între 18 – 26 ani, 16,66 lei pentru mama protejată în centrul maternal şi 12 ei pentru copiii beneficiari de serviciul de zi.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Bărbat lovit cu piatra în cap de concubină, căreia îi reproșase că nu îi place cum s-a vopsit

Marius Parteni

O femeie, medic militar în Ucraina, a fost ucisă în război. Aceasta era mama a 12 copii

Redacția

Creşte rata şomajului

Redacția
Încarcă...