RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Primarii traseişti pot răsufla uşuraţi

Deputaţii jurişti au respins marti, cu majoritate de voturi, amendamentele depuse de PNL la Legea de respingere a OUG 55 privind migraţia aleşilor locali, care prevedeau ca toţi cei care au trecut de la un partid la altul să-şi piardă mandatul.

În aceste condiţii, Legea de respingere a OUG 55 va avea, cel mai probabil, un singur articol, fără a vorbi şi despre efectele ordonanţei, aşa cum a solicitat Curtea Constituţională. „Cum rămâne cu efectele? Avem un articol unic în care spunem că respingem OUG 55, dar decizia Curţii spune că trebuie să reglementăm efecte”, a spus Gabriel Andronache, deputat PNL.

Răspunsul a venit din partea preşedintelui Comisiei juridice, deputatului PC Bogdan Ciucă, potrivit căruia „nimeni nu va mai putea vreodată să dea o asemenea ordonanţă”, câtă vreme aceasta a fost declarată neconstituţională. „Deci povestea aceasta tristă, din punct de vedere politic, nu va mai putea fi repetată”, a declarat deputatul conservator, cu privire la ordonanţa emisă în campania electorală pentru prezidenţiale, la iniţiativa vicepremierului PSD Liviu Dragnea.

  

sursa ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Raport de activitate al singurului parlamentar de Pașcani (VIDEO)

Marius Parteni

De ce a fost votat Iohannis de locuitorii din comuna Hălăucești

Redacția

Ieșeni, știți cu cine votați? Oile negre care vă cer să le dați un loc în Parlament. Printre ele și fostul viceprimar Vasile Axinte

Redacția
Încarcă...