NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Măcel la Ciohorăni: Membrii unui clan de rromi au devastat case și au fugărit polițiștii cu furci și topoare (Foto)

Comunitatea rromilor din Ciohorăni a fost în fierbere ieri noapte. Membrii unui clan au pornit o răfuială cu alți consăteni, iar urmările au fost devastatoare. Șapte case distruse, copii ascunși sub pat pentru a nu fi înjunghiați, și adulți fugăriți pe câmpuri, sunt doar câteva din întâmplările de ieri seară. 

 

 

 

Victime ale agresiunilor au fost membrii familiei Crengachi. Ei susțin că au fost agresați de cei din clanul Mărginică. O parte dintre cei implicați stau poartă în poartă. Localnicii spun că toată ziua de ieri, cei din familia Mărginică au consumat alcool, iar după ce s-au amețit, au devenit violenți. Mai întâi verbal, ca mai apoi spre seară să pună mâna pe furci, coase și topoare. ”Ne-au atacat casele, după cum vedeți geamurile casei sunt sparte. A fost jale mare. Am băgat copiii sub pat de frică să nu îi omoare”, ne povestește Ionel Crengachi.

Șapte locuințe au fost devastate, de către cei indicați de victime. Imaginile surprinse astăzi la fața locului de reporterii noștri arată teroarea care a pus stăpânire pe oameni. O femeie care avea în brațe un copil spune că era să fie împusă cu o furcă, dacă nu se ferea din calea agresorilor.

Geamurile și acoperișurile caselor au fost sparte, porți din tablă lovite cu pietre, la fel și alte bunuri. Autorii au devastat și un autoturism care era parcat într-un garaj. Mașina este proprietatea unui bărbat plecat la muncă în străinătate, cu care cei din clanul Mărginică ar fi în conflict. 

Victimele spun că au sunat toată noaptea la 112 și au cerut ajutorul oamenilor legii, dar patrula ajunsă la fața locului ar fi fost amenințață. ”A venit un echipaj cu doi polițiști și au fost fugăriți și amenințați”, mai spune Ionel Crengachi.

Astăzi dimineață, două echipaje de Poliție în frunte cu ofițeri judiciari, au dus la audieri patru persoane. Purtătorul de cuvânt din cadrul IPJ Iași ne-a declarat că în cauză a fost deschis un dosar penal, iar în urma cercetărilor se va stabili cum au decurs lucrurile.

Conform celor spuse de localnici, scandalul a pornit de la o ceartă între femei. Spre seară, zece indivizi din clanul Mărginică, au pornit atacul. O altă variantă discutată este aceea că atacatorii sunt invidioși pe membrii Crengachi, pe motiv că aceștia lucrează în străinătate și sunt mai avuți.   

Autoritățile statului trebuie să monitorizeze cu mare atenție ceea ce se întâmplă în această comunitate, pentru a nu exista riscul unor alte incidente care s-ar putea lăsa cu victime omenești.   

 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Accident în comuna A.I.Cuza din cauza unui căruțaș care nu a acordat prioritate

Redacția

Cele mai multe persoane aflate în arest la domiciliu din județul Iași, sunt în zona Pașcani – Târgu Frumos

Redacția

Tânăr din Pașcani reținut pentru furt

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site