RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Luni începe campania de colectare selectivă la Paşcani! Stai la casă? Află ce trebuie să faci!

Săptămâna viitoare, la Paşcani se dă startul unei campanii de colectare selectivă a deşeurilor. Campania se desfăşoară în colaborare cu trei licee din municipiu şi îi vizează pe proprietarii de la case. Caravana Ecoatitudine va poposi pe Esplanada din Paşcani, unde păşcănenii vor fi întâmpinaţi de elevi cu materiale informative despre cum se reciclează selectiv.

 

 

  

“Luni va fi deschiderea Campaniei EcoAtitudine, organizată de către Info Mediu Europa şi Federaţia Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară pe Salubritate din România, la care am aderat şi noi, ca operator de salubritate şi ca Unitate Administrativ Teritorială. Pe lângă noi, mai sunt parteneri trei şcoli din Paşcani, Liceul Miron Costin, Liceul Mihai Busuioc şi Liceul Nicolae Iorga, invitate de ADIS. Luni, la orele 12.30 va avea loc lansarea, în zona Esplanadei, în capătul dinspre scări. Va veni Caravana EcoAtitudine, vor avea şi o mascotă, copiii vor fi îmbrăcaţi cu tricouri care vor avea înscripţionat sloganul Eu sunt puşti cu EcoAtitudine!”, a declarat Eduard Dumea, directorul de la EcoSalubritate. 

Practic, fiecare familie care locuieşte la casă va primi câte doi saci, de culori diferite galben şi verde. În cel galben vor pune peturi, hârtii, cartoane şi doze de aluminiu, iar în cel verde, ambalaje din sticlă şi borcane. Alături de saci, ei vor primi şi flyere cu informaţii despre ziua în care va fi ridicat gunoiul. Sarcina lor va fi de a colecta selectiv deşeurile menajere, şi de a lăsa sacii la poartă. Aceştia vor fi ridicaţi de maşina de la Salubritate, şi duşi la o societate de colectare. Proprietarii vor primi, în schimb, alţi doi saci, pentru a continua colectarea selectivă.

“Programul se va desfăşura printr-un parteneriat cu o Organizaţie de Transfer de Responsabilitate. Ei ne vor pune la dispoziţie saci pentru colectare selectivă. Saci galbeni şi verzi pentru proprietarii de la case. Aceştia vor primi saci şi câte un fliyer cu data când vor fi ridicaţi Proprietarii îi vor umple şi lăsa la poartă, după care noi îi vom ridica şi îi vom duce la o societate de colectare. În momentul în care noi ridicăm sacul plin, vom da un alt sac gol, în loc. Încercăm să facem şi noi o colectare selectivă, cu această ocazie”, precizează Eduard Dumea.

Advertisements
Advertisements

Campania EcoAtitudine este organizată de către Info Mediu Europa şi Federaţia Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară pe Salubritate din România. Parteneri în proiect sunt societatea păşcăneană de salubrizare, dar şi Liceele Miron Costin, Nicolae Iorga şi Mihai Busuioc.

 

Este un program pilot de colectare selectivă în saci returnabili direct din gospodăria cetățenilor. Principiul de bază al proiectului se bazează pe cunoștințele acumulate în timp de elevi ce vor fi transmise cetățenilor din localitățile unde ei învață, pentru ca aceștia din urmă să beneficieze de modul corect în care se va face colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje.

Advertisements
Advertisements

Related posts

„Squid Game” a cucerit internetul, dar provoacă îngrijorări în rândul părinților. De ce copiii nu trebuie să urmărească serialul

Redacția

România, pe lista scurtă a țărilor care ar putea fi incluse în programul Visa Waiver. Românii ar putea călători în SUA fără viză pentru 90 de zile

Redacția

Preotul Dan Damaschin organizează un nou proiect care vizează 100 de copii săraci din judeţ. Acesta intenţionează ca de Ziua Copilului, pe 1 iunie, să-i aducă pe copii în oraş şi să-i sărbătorească

Redacția
Încarcă...