RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lucrările de la Palatul Cantacuzino sunt încetinite de un tunel ce trebuie consolidat

Un tunel ce străbate piațeta Palatului Cantacuzino este motivul pentru care amenajarea curții dintre palatului este întârziată. Informația a fost prezentată de primarul Marius Pintilie în conferința de presă ce a avut loc săptămâna trecută.

Acesta a spus jurnaliștilor că a mers pe șantier și a discutat cu constructorul pentru a vedea dacă e nevoie de ajutor la consolidarea tunelului respectiv.

„Am fost la șantierele aflate în lucru și fac tot posibilul să-i ajut pe cei de la Palatul Cantacuzino să depășească impedimentele pe care le au în aceste zile cu problemele care apar pe șantier acolo. Cea mai mare problemă ar fi tunelul descoperit pe mijlocul piațetei din fața palatului. Avem un tunel care trebuie să-l consolidăm și trebuie să avem grijă că acel tunel să nu se strice. Asta înseamnă o întârziere într-un fel sau în altul a amenajării pieței, zona dintre palat și notariat”, a declarat primarul Marius Pintilie.

Valoarea lucrărilor executatea de SC TEC TELECOM SRL este de 12 milioane de lei, iar prin proiect se vor realiza: restaurarea generală a clădirii corp C1 – Palatul Cantacuzino – Pașcanu, restaurarea generală a clădirii corp C2 – Clădirea anexă și porticul de legatură, amenajări specifice pentru protejarea și punerea în valoare a unor vestigii istorice și asigurarea condițiilor pentru desfășurarea cercetărilor arheologice, amenajarea terenului aferent și spațiilor adiacente – spațiile adiacente vor conferi monumentului istoric o prezentare adecvată, asigurând un cadru ambiental dimensionat optim, raportat la scara obiectului – reconfigurare și reamenajare alei, spații verzi cu gazon, flori, gard viu, arbori și arbuști, fântână arteziană, bazin decorativ, spații de odihnă, foișor, pergole și iluminat arhitectural exterior.

  

Proiectul de reabilitare este finanțat din bani europeni, iar pentru planul expozițional se vor cheltui alte 3 milioane de lei, bani în marea lor majoritatea de la bugetul local.

Related posts

Peste jumătate de milion de euro pentru finanțarea centrelor de zi din județul Iași

Redacția

Pașcani – Ședință extraordinară de Consiliu Local, vineri, 6 octombrie

Carmen Bălăceanu

Pantazi se joacă cu promisiunile pe marginea construcției noului cimitir!

Marius Parteni
Încarcă...