RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Am aflat cât primește secretarul Irina Jitaru pentru a secretiza dispozițiile de primar ce prevăd creșteri salariale pe fondurile europene!

 

NewsPascani.com a aflat cu cât i-a fost mărit salariul secretarului UATM Pașcani pentru că municipalitatea implementează un proiect european și anume reabilitarea școlii Iordache Cantacuzino. Proiectul are o valoare de 730.000 de euro, dintre care 85% vor fi asigurați de Uniunea Europeană.

  

 

Majorarea salariului secretarului Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului Paşcani, Irina Jitaru, a fost făcută prin dispoziţie de primar, la fel ca şi majorarea cu 15%  a indemnizațiilor primarului Dumitru Pantazi și viceprimarului Gabriela Nedelcu.

La baza acestor dispoziții de primar stă Hotărârea de Guvern 325/2018 care reglementează salarizarea personalului din administrațiile publice care implementează proiecte europene. Astfel, dacă majorarea indemnizațiilor primarului și viceprimarului este fixă de 15%, majorarea salariului secretarului se face în funcție de orele lucrate lunar în cadrul proiectului, după cum urmează:

până la 20 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 10%;

între 21-40 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 20%;

între 41-60 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 30%;

între 61-80 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 40%;

peste 80 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 50%.

Pontajul este făcut de managerul de proiect, viceprimarul Gabriela Nedelcu.

Pusă să răspundă unei întrebări formulate de Claudiu Bodoașcă (PNL) cu privire la conținutul dispozițiilor de primar privind majorarea indemnizațiilor și salariilor, secretarul Irina Jitaru a refuzat să spună cine sunt funcționarii publici care beneficiază de măririle salariale, pe motiv că dispoziția are caracter individual și nu este una publică.

„Nu este cu caracter normativ și nu este de interes public. Există o echipă alcătuită din funcționari publici, remunerată conform legii, în funcție de orele lucrate efectiv pe acest proiect”, a explicat secretara Irina Jitaru. 

Atitudinea oficialilor și funcționarilor publici din Primărie de a ascunde că sunt în echipa care implementează un proiect european și blocarea accesului presei la aceste dispoziții, lasă impresia că acestora le este rușine de opinia publică și fac tot posibilul ca cetățenii să nu afle că și-au mărit veniturile cu prima ocazie ce s-a ivit.

 

Related posts

Luni, 10 iunie, se decide soarta RAGCL Pașcani!

Marius Parteni

Primăriile administrate de primari PNL din județul Iași vor suspenda activitatea pe 15 martie

Redacția

Furnizarea apei potabile este întreruptă în strada Moldovei din localitatea Pașcani

Redacția
Încarcă...