NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Locul I pentru colegiul Sadoveanu la concursul literar ”Cezar Petrescu”

În cadrul celei de a șaptea ediții a concursului literar ” Cezar Petrescudesfășurat la Hârlău și organizat pe 14 decembrie 2012 , Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu ” a participat cu un echipaj format din două eleve din clasa aXI-a , ambele la profil real și anume Diaconița Alexandra (clasa aXI-a F) și Iancu Beatrice(clasa a XI-a D). Cele două participante  au fost îndrumate de profesorii de la clasă , prof .Liuță Mirela Cristina  și prof. Gabor  Simona-Gabriela.

Advertisements

„Pentrul al doilea an consecutiv, ne putem  lăuda cu premiul  I, câștigând în fața celorlalți concurenți care au reprezentat cu mândrie: liceul teoretic “Ștefan cel Mare”-Hârlău, liceul  “Ion Neculce “-T.Frumos și Colegiul Tehnic ” CF.Unirea “-Pașcani. Anul acesta, concursul a fost mai elaborat. La  proba clasică care a  constat în întrebări  pe baza conținutului romanului(ediția aceast a fost ales romanul „Calea Victoriei” ) s-a adăugat o probă care a solicitat înclinația artistică a  elevilor care au realizat în format A 4 imaginea coperții romanului văzută prin prisma lor și realizarea unui eseu despre un anumit aspect al operei.Cu toate acestea , elevele colegiului Sadoveanu s-au descurcat ireproșabil , dând dovadă de o lectură atentă, de imaginație și  perspicacitate, obținând 100 de puncte din 100. Comemorarea scriitorului Cezar Petrescu , lectura unui text deosebit și obținerea locului I au adus multă împlinire sufletească participantelor  și inca un premiu prestigios  Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu” , a declarat directorul Colegiului Național “Mihail Sadoveanu”, Carmen Dimitriu.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Un schimb de experiență pe skype de Ziua Națională a României între două licee din Pașcani și o școală din Republica Moldova

Teona Gherasim

“ICI ON PARLE FRANCAIS” au spus elevii de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu

Teona Gherasim

PNL Pașcani a depus proiect pentru premierea zecistelor de la BAC

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site