RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Liviu Dragnea recunoaste ca trebuie reintroduse admiterea la liceu si facultate

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la Sibiu, ca a intrat la facultate cu media 9.23 pentru ca a dat “un bacalaureat care nu era patat de obiceiurile din zilele noastre”, afirmand ca reprezentantii MEN “ar trebui sa se gandeasca serios” la reintroducerea admiterii la liceu si facultate.

Vicepremierul Liviu Dragnea participa la o dezbatere pe tema regionalizarii. La inceputul discursului sau, a tinut sa salute un fost coleg de liceu aflat in sala.

Vreau sa salut un fost coleg de liceu, cu care am invatat pentru bacalaureat si facultate si imi aduc aminte ca am intrat la facultate cu vreo 9.23, dupa ce am dat un bacalaureat care nu era patat de obiceiurile din zilele noastre si nu era patat, pentru ca sistemul era gandit altfel“, a declarat Dragnea. El a spus ca educatia trebuie restructurata, iar liderii politici ar trebui sa “aiba curaj” sa faca acest lucru.

  

Trebuie sa avem curaj sa ne hotaram pana la urma cum structuram educatia. Atat timp cat noi admitem la liceu cu mediile din a VIII-a, iar la facultate cu media de la bacalaureat sau de la anumite materii din timpul liceului, sigur ca se concentreaza foarte mult pe acest examen“, a mai declarat vicepremierul. Dragnea a mai spus ca reprezentantii Ministerului Educatiei ar trebui sa se gandeasca la reintroducerea examenelor de admitere la liceu si facultate. “Ar trebui sa se gandesca serios cei de la Ministerul Educatiei si alti lideri politici daca nu cumva ar trebui reintrodus, macar ceea ce era inainte, si anume examen de admitere in liceu, examen de treapta, examen de admitere la facultate si fiecare in functie de capacitati se specializeaza si ajunge sa conduca parti din aceasta tara care genereaza progres“, a adaugat Dragnea.

sursa: Bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

România riscă să devină un azil. Dr. Deliana Predoi: “Datele sunt extrem de îngrijorătoare”

Redacția

Sfârșit de coșmar pentru mai multe familii din comuna A.I. Cuza amenințate de râul Siret

Redacția

Ziua porților deschise la subunitatea de Pompieri Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...