NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

LIVEVIDEO Nicolae Ciucă a depus la Parlament lista Guvernului și programul de guvernare / Calendarul audierilor / Votul de învestitură, joi / Ciucă, întrebat de ce PNL intră la guvernare cu PSD, și nu cu USR: Am votat “pentru”

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marți seară la Parlament lista Guvernului PNL-PSD-UDMR și programul de guvernare. Cabinetul va avea 20 de miniștri – 9 de la PNL, 8 de la PSD și 3 de la UDMR, iar singura femeie din exacutiv va fi Gabriela Firea. Miercuri vor avea loc audierile celor propuși pentru funcțiile de ministru, iar joi va fi votul de învestire în Parlament, urmat de depunerea jurământului la Cotroceni.

“Programul de guvernare se bazează pe: reziliență, stabilitate, transparență, echitate și eficiență. Are în centru cetățeanul român”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat de ce PNL a ales să intre la guvernare cu PSD, și nu să continue guvernarea cu USR, Nicolae Ciucă a spus că a fost o decizie a conducerii partidului: “Aici s-a ajuns”. La remarca unui jurnalist că și el face parte din conducere, Ciucă a spus că a votat pentru.

Programul audierilor miniștrilor Guvernului Ciucă în comisiile parlamentare

  

Audierea miniștrilor Guvernului PNL-PSD-PNL condus de Nicolae Ciucă va începe la 10.00, iar primii trei programați de la această oră sunt: Lucian Romașcanu (propus de PSD pentru Ministerul Culturii), Adrian Chesnoiu (propus de PSD pentru Ministerul Agriculturii) și Eduard Novak (UDMR,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Surse: CCR a decis că taxarea pensiilor speciale cu până la 85% este neconstituțională

Redacția

Sănătatea, Finanțele, Dezvoltarea și Educația primesc cele mai mai mari sume la rectificarea bugetară

Redacția

​Business report ​Filmul reținerii lui Dragoș Săvulescu. De ce notează recrutorii ora exactă la care ajungi la interviu? Reportaj pe teren cu pompierii român din Grecia. Cum poți afla ce vechime în muncă ai acumulat pentru pensie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site