RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Liniile Aeriene Române: Prima cursă aeriană ar putea fi între Braşov și Constanţa / ”Planul este ca aportul la această societate să fie costul unui avion per consiliu judeţean”

Liniile Aeriene Române, compania care ar urma să fie creată de Camera de Comerț a României și mai multe consilii județene, ar urma să fie operată cu avioane de o capacitate mică, iar fiecare entitate va trebui să participe cu un astfel de aparat, anunță BZB.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, reprezentanţii Consiliului Consiliului Judeţean Braşov, dar şi ai altor administraţii judeţene şi locale din ţară au participat miercuri, 13 decembrie, la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, la prezentarea unei aeronave de mici dimensiuni, modelul L 410, cu o capacitate de 19 locuri, produsă de o companie din Cehia, Aircraft Industries (fostă Let Kunovice).

Potrivit informaţiilor producătorului, preţul unei astfel de aeronave porneşte de la 7,5 milioane de euro, asta fără dotări opţionale. Conform prezentării făcute de reprezentanţii producătorului din Cehia, aeronava este una robustă şi poate zbura în condiţii meteorologice dificile, fiind folosită inclusiv pentru curse în Nepal, unde merg numeroşi turişti pentru a urca pe Everest.

Prezentarea acestei aeronave vine în contextul în care 15 consilii judeţene din România au în plan să formeze o structură asociativă care să înfiinţeze societatea comercială pe acţiuni Liniile Aeriene Române,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Atenționare de călătorie în Italia, din cauza unei greve în transporturi

Redacția

Mizele politice ale încleştării Cîţu-Drulă

Redacția

Diana Șoșoacă, o nouă vizită la Ambasada Rusiei. „Opriți războiul, vesticilor! Vrem pace!”

Redacția
Încarcă...