NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Liderul PSD Pașcani inconsecvent cu privire la Parcul Industrial. A uitat ce a promis în 2018! (DOC)

Social-democrații susținuți de colegul pemepist, au avut diverse intervenții asupra proiectului de hotărâre din ședința Consiliului Local de astazi. Fostul primar Dumitru Pantazi, președintele organizației PSD Pașcani, a demontrat încă odată că în politică, totul este posibil.

Pantazi s-a abținut astăzi la vot, atunci când a trebuit aprobat proiectul privind scoaterea din circuitul agricol a unei suprafețe de teren din pășunea Sodomeni, în vederea continuării demersurilor pentru construirea parcului industrial. Votul dat de el este considerat unul împotrivă.

Ce a uitat Dumitru Pantazi, este ceea ce declara presei în anul 2018, prin intermediul Biroului de Presă.

“Primăria Municipiului Pașcani a primit din partea Consiliului Județean o adresă, prin care se cere dacă unitatea administrativ teritorială deține în proprietate publică sau privată, și poate pune la dispoziție terenuri, în vederea construirii unor parcuri industriale, fiecare parcelă necesitând o suprafață de cel puțin 25 ha. Primăria Pașcani a formulat un răspuns care va ajunge zilele acestea către Consiliul Județean Iași, în care se precizează că a fost identificată o astfel de suprafață, care se află în Sodomeni”, ne-a declarat Cristi Menegon, purtător de cuvânt Primăria Pașcani, la data de 3 octombrie 2018.

  

În aceeaşi zi, sub numărul de înregistrare 14.672, Primăria Paşcani transmite către Consiliul Judeţean adresa cu următorul conţinut.

“Având în vedere adresa dumneavostră nr. 25281/28.08.2018 înregistrată la Primăria Pașcani sub numărul 14.672, din 30.08.2018 vă comunicăm că unitatea administrativ teritorială Pașcani deține în proprietatea sa terenuri care s-ar preta construirii de parcuri industriale. Ulterior identificării cu exactitate a acestora, Primăria Municipiului Pașcani va supune spre analiză și dezbaterea Consiliului Local al Municipiului Pașcani proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea destinației acestor terenuri, conform solicitării dumneavostră”, se arată în documentul semnat de ing. Dumitru Pantazi – primar, cons.jur. Irina Jitaru și cons. Alexandru Apetrei – Compartimentul Patrimoniu și Contracte.

Nimic din ceea ce promitea la acea dată administrația condusă de Dumitru Pantazi nu a fost pus în aplicare.

După votul de astăzi, din legislativul local, se bănuie că Dumitru Pantazi ar avea interese agricole legat de acea pășune. Am încercat să îl contactăm după ședința Consiliului Local pe fostul primar pentru a ne preciza de ce nu a făcut ceea ce a susținut în anul 2018, prin adresa către Consiliul Județean, dar și de ce s-a abținut la vot. Un alt amănunt pe care l-am urmărit a fost acela de a afla dacă are interese personale sau de afaceri legat de acea pășune, dar Dumitru Pantazi nu a răspuns apelurilor telefonice.

Advertisements

Related posts

Ninge de ore bune pe Transfăgărăşan! Stratul de zăpadă depăşeşte 10 centimetri

Redacția

“Hingherii” au demarat acţiunea de prindere a câinilor de pe străzile Paşcaniului

Ema Roman

Marcel Vela: „Cei care încalcă izolarea intră în carantină pe banii lor”

Redacția
Încarcă...