RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Licitaţie amânată pentru cele trei spaţii comerciale din piaţa vale! Iată ce s-a discutat în şedinţă

Discuţii contradictorii în şedinţa de Consiliu Local de astăzi pe marginea unui proiect de hotărâre de interes pentru agenţii comerciali din piaţa vale.  Consilierii locali nu au reuşit să ajungă la un numitor comun în privinţa ordinii în care ar trebui să fie făcuţi paşii pentru licitaţia unor spaţii. Totul a pornit de la proiectul de hotărâre privind închirierea prin licitaţie publică cu strigare a spaţiilor comerciale din Piaţa Vale, nr. 5, nr. 7 şi nr. 8.

 

Viceprimarul municipiului a declarat că situaţia agenţilor economici din piaţa vale trebuie tratată cu responsabilitate şi că nu-şi doreşte să le creeze probleme.

  

În contradicţie cu aceasta a fost intervenţia consilierului Vasile Haldan care a declarat că nu concepe organizarea unei licitaţii pentru nişte spaţii care nu sunt libere. Astfel, proiectul acesta ar avea logică dacă cele trei spaţii ar fi goale la momentul de faţă.

Pe de altă parte, primarul Dumitru Pantazi a precizat că nu-i poate evacua pe cei trei agenţi economici înainte ca licitaţia să aibă loc, asta pentru că ei au făcut investiţii la acele spaţii pe care le ocupă şi unde încă îşi desfăşoară activitatea. În discuţii au intervenit şi consilierii Bodoaşcă şi Rîznic. Cel dintâi a fost de părere că situaţia ar trebui tratată la fel ca în cazul locuinţelor de tip ANL care nu au fost acordate solicitanţilor până nu au fost evacuaţi foştii chiriaşi. Andrei Rîznic a declarat că prin aprobarea acestui proiect, agenţii economici vor fi lăsaţi în incertitudine.

Proiectul a fost supus la vot, deşi edilul local a propus amânarea lui pentru o şedinţă viitoare. El a primit 9 voturi pentru şi 8 abţineri. Cel mai probabil, subiectul va fi readus în discuţie într-o altă şedinţă. 

Related posts

Primarul Pașcaniului înființează o comisie care să negocieze aderarea la ARSACIS. Consilier PSD:”O altă persoană ar trebui să conducă asociația”

Marius Parteni

Dezvaluiri incredibile! Cel mai mare jaf din istoria iesenilor care locuiesc la bloc

Redacția

Condițiile lui Pintilie pentru o relație contractuală corectă între ApaVital și cetățeni. Consiliul Local le-a aprobat!

Marius Parteni
Încarcă...