RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Liceul Industrial nr.1 din Pașcani: Promoția 1981, revedere după 40 de ani (FOTO)

Absolvenţii promoţiei 1981, clasa a XII-a B, profilul mecanic,  a Liceului Industrial nr.1 Pașcani, actual Colegiu ”Unirea”,  s-au întâlnit vineri pentru a sărbători 40 de ani de la absolvire. S-au depănat cele mai frumoase amintiri, s-au transmis felicitări pentru toate realizările din aceşti ani, dar, mai ales, s-au adus mulţumiri profesorilor pentru contribuţia pe care au avut-o în formarea elevilor. 

Foştii elevi au povestit amintiri din viaţa de licean, întâmplări din pauze, atunci considerate adevărate tragedii, acum amintiri ascunse într-un colţ de suflet şi povestite cu zâmbetul pe buze şi cu înţelepciunea maturităţii. Fiecare şi-a prezentat realizările profesionale, dar, de departe, cea mai mare mândrie a lor s-a observat că era familia pe care şi-au întemeiat-o.

 Infiintarea in 1920 a scolii de ucenici in Pascani a raspuns unui comandament al vremii , nevoia de personal calificat pentru atelierele CFR Pascani.

In acest an s-a infiintat o clasa de elevi anul I,cu un efectiv de 35 de elevi In anii urmatori admiterea s-a facut pe baza unui concurs.Pentru inceput scoala de ucenici a functionat in incinta Atelierului CFR Pascani in sali improvizate ,iar in 1923 s-a construit o cladire noua cu doua sali de clasa si doua birouri In anul 1927 s-a costruit un camin pentru elevi ,cu o capacitate de 100 de locuri.

  

Intre anii 1927 si pana in 1948 scoala a fost tutelata de catre Atelierele CFR Pascani.In perioada 1950-1953 scoala profesionala a fost administrata de catre Directia Generala a Rezervelor de munca.Din 1953 titulatura scolii este de Scoala profesionala nr.5 Metalurgica Feroviara Pascani.In 1954 – 1959 se numea Scoala profesionala de ucenici CFR Pascani si apartinea de Ministerul Cailor Ferate.

In 1972 s-a infiintat Liceul industrial nr.1 din Pascani cu profil CFR.

Actualul sediu al scolii a fost construit in 1974-1975 sub conducerea a doi ingineri:Murariu Alexandru –director si Tarpescu Pavel –director adjunct ,ei insisi absolventi ai acestei scoli.

Au absolvit pana in 1995 liceul 2.549 elevi la cursul de zi si 923 elevi la cursul seral.Dupa 1990 pe langa clasele cu profil industrial ,liceul are si clase cu alte profile:real,umanist ,sportiv Din 1995 unitatea scolara a primit denumirea de Grupul Scolar CFR “Unirea”Pascani.

Grupul Scolar “CF Unirea” din Pascani a devenit, incepand cu data de 1 septembrie 2008, Colegiul Tehnic Cai Ferate „Unirea” Pascani. In urma evaluarilor institutionale, Grupul Scolar CF “Unirea” Pascani a fost recunoscuta drept scoala reprezentativa pentru comunitatea locala si a primit onoranta titulatura de Colegiu.

Related posts

Copiii de grădiniță și din clasele primare vor primi lunar miere polifloră

Redacția

Guvernul a stabilit prin ordonanță de urgență regulile pentru începerea noului an școlar. Cum pot merge elevii la școală

Redacția

Grevă de avertisment în școli. Sindicaliștii spun că tinerii nu mai vor o carieră didactică din cauza salariilor mici

Redacția
Încarcă...