NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Liberalii au deschis balul electoral. De Ziua Unirii vor fi prezentaţi candidaţii la primării

 Liberalii au deschis balul electoral. Cei doi co-preşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, vor profita de prezenţa la Iaşi la aniversarea Micii Uniri, pentru a participa la şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, în cadrul căreia vor fi validaţi primii 50 de candidaţi la alegerile locale din iunie.

 „Programul celor doi co-preşe­dinţi intră într-o logică de campanie. Du­minică vom avea o întâlnire cu cei 50 de candidaţi care vor fi validaţi pentru candidaturi la primăriile din judeţ. Pentru celelalte unităţi administrativ-teritoriale, validarea candidaturilor va fi făcută săptămânal, pe măsură ce sunt definitivate“, a declarat co-preşedintele filialei ju­de­ţene a PNL, deputatul Costel Alexe.

Directorul Aeroportului, Marius Bodea, a fost validat deja drept candidat la Primăria municipiului Iaşi. La Paşcani, PNL va fi reprezentat de Marius Pintilie, iar la Hârlău, de Constantin Fotea. Numele can­didatului PNL la primăria oraşului Târgu Frumos va fi stabilit până la sfârşitul acestei săptămâni, urmând să se aleagă între Costel Florea şi Costel Colotin.

Conform precizărilor lui Alexe, odată cu validarea lui Bodea drept candidat în cursa pentru Primărie, el va prelua şi preşe­dinţia organizaţiei locale a PNL. El urmează astfel să îl înlocuiască pe actualul lider al filialei municipale, Marius Dangă. Acesta nu şi-a precizat ieri poziţia faţă de schimbarea anunţată de Alexe. Iniţial, Dangă a precizat telefonic că îşi va expune poziţia în cursul zilei, dar nu a mai răspuns ulterior la telefon.

Reprezentanţii PNL au anunţat că de săptămâna viitoare vor fi demarate sondajele de opinie în urma cărora va fi stabilită strategia de campanie din fiecare localitate. În cursul lunii viitoare va fi stabilită lista de candidaţi pentru funcţiile de consilieri judeţeni şi consilieri locali şi va fi stabilită propunerea PNL pentru şefia Consiliului Judeţean. De pe liste ar urma să fie excluse numele consilierilor în funcţie care nu au fost suficient de combativi.

„În condiţiile în care alegerile locale din 5 iunie vor fi organizate într-un singur tur de scrutin, fragmen­tarea dreptei va avantaja PSD. La în­ceputul lunii martie vom purta discuţii cu ceilalţi candidaţi de dreapta. Im­por­tant este să se înţeleagă că viitorul primar trebuie să reprezinte întreaga mişcare de dreapta“, a spus Alexe.

Co-preşedintele fi­lialei judeţene a PNL, senatorul Du­mi­tru Oprea, a exclus însă negocierile cu PMP şi cu deputatul Petru Movilă, re­pre­zentantul acestuia partid în cursa pentru Primărie.

„Petrică Movilă are o temă «de sus» să candideze. Movilă nu există. Şi-a trădat şi propriul partid, inclusiv atunci când am candidat eu la Primărie“, a spus Oprea.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Liberalii pășcăneni, mobilizați pentru referendumul din 29 iulie de președintele Consiliului Județean

Răzvan Grecu

Sedinta de CL (31 Martie 2015): Calvarul continuă pentru cetăţeni: Preşedintele CJ, Prefectul Judeţului şi primarul au lipsit de la şedinţa pe marginea viitorului apei (VIDEO)

Redacția

Numărătoarea paralelă ACL la Pașcani. Vezi cine a câștigat în municipiu!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site