NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

ISJ Iași a decis: Școala Sodomeni și-a pierdut personalitatea juridică

Decizie importantă luată la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Iași. Școala Gimnazială Sodomeni și-a pierdut personalitatea juridică, și va deveni structură a Școlii Gâștești, începând cu anul şcolar următor.  Pentru a avea autonomie, o unitate de învățământ trebuie să fie frecventată de minimum 300 de elevi, cerinţă care nu a putut fi respectată.

 Primarul Dumitru Pantazi a înaintat pe data de 15 ianuarie 2016 către ISJ Iaşi o adresă prin care susţine menţinerea personalităţii juridice a celor două şcoli, însă acest lucru este  imposibil din punct de vedere legal.

„ISJ Iași a informat din timp Primăria municipiului Pașcani asupra obligativității respectării unui număr minim de elevi pentru acordarea personalității juridice, conform reglementărilor în vigoare. S-a solicitat de asemenea un punct de vedere al Primăriei asupra școlii care ar urma să își păstreze personalitatea juridică. Cunoaștem faptul că Primăria ar dori păstrarea ambelor școli cu personalitate juridică, ceea ce este  imposibil din punct de vedere legal, mai ales în mediul urban. În aceste condiții, in Consiliul de Administrație al ISJ Iași, cu participarea și consultarea sindicatelor, s-a hotărât acordarea avizului conform doar pentru una din școli, și anume pentru Școala Gimnazială Gâștești, în timp ce Școala Gimnazială Sodomeni va fi structură a acesteia”, se arată în răspunsul primit pe adresa redacției de la inspectorul școlar Sabina Manea, purtător de cuvânt ISJ Iași.

 În prezent la Școala Gimnazială Gâștești sunt înscriși 252 de elevi, în timp ce la Școala Gimnazială Sodomeni sunt 240 de elevi. Aceasta nu va fi desființată ca și locație, Inspectoratul a solicitat doar comasarea conducerii, adică pe linie administrativă. Directorul unității de învățământ care și-a pierdut personalitatea juridică, Școala Gimnazială Sodomeni, va deveni adjunct.

 „În semn de înțelegere pentru demersurile locale si pentru necesitatea de a coordona managerial adecvat cele două școli, conducerea ISJ a decis acordarea unui post de director adjunct, deși există numeroase dificultăți și limitări și în acest sens”, ne-a mai precizat Sabina Manea.

 Menționăm faptul că în 2011 și-au mai pierdut personalitatea juridică școala Ion Creangă arondată acum la Iordache Cantacuzino, iar școala Blăgești a fost comasată cu Lunca.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Reușită: Calea către bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale este pavată de coduri, deslușite de elevii Liceului Tehnologic Mihai Busuioc

Teona Gherasim

Șahist pășcănean pe podium la Festivalul Internațional de Șah de la Eforie Nord

Irina Gherasim

Ministrul Educaţiei ia în calcul bacalaureatul diferenţiat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site