NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Lespezi: De marți, vor fi distribuite pachetele cu produse de igienă

Persoanele defavorizate din Lespezi vor primi pachete cu produse de igienă de la U.E. Anunțul a fost făcut de primăria din localitate.

”Începand cu data de 22.06.2020 începe distribuția pachetelor cu produse de igienă de la U.E., beneficiari fiind beneficiarii de venit minim garantat , beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei , persoanele aflate în situații critice.Distribuția va avea loc de luni pană vineri, intre orele 09 -14 la Căminul Cultural Lespezi”, este anunțul făcut de Primăria Lespezi.

Într-o sesiune ulterioară vor fi distribuite și pachete cu alimente de bază.

Fiecare pachet ce urmează a fi distribuit conține: periuță de dinți – 5 buc.; pastă de dinți – 300 ml; săpun lichid – 500 ml; șampon copii – 800 ml; șampon adulți – 500 ml; detergent de rufe – 2700 gr.

  

Se califică pentru acest ajutor familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010; persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Situația temporară de vulnerabilitate se justifică de către autoritățile publice cu atribuții în domeniul asistenței sociale. Acordarea de sprijin categoriilor de persoane din ultima categorie se realizează numai în cazul în care există stocuri de alimente și produse de igienă după epuizarea distribuirii către primele două categorii.

Menționăm că începând din acest an, persoanele care beneficiază de acest tip de sprijin vor primi atât pachete cu alimente, cât și pachete cu produse de igienă. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene.


Advertisements

Related posts

Investiții în curs de finalizare în comuna Valea Seacă

Irina Gherasim

Facilități fiscale pentru cetățenii din Heleșteni!

Redacția

Construcția unei grădinițe în Ruginoasa, finanțată de Banca Mondială, blocată de directorul școlii ”A.I. Cuza” (DOC)

Marius Parteni
Încarcă...