RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorEveniment

Hramul Paraclisului închinat Maicii Domnului Prodromița și Sfântului Paisie Aghioritul în Parohia Vlădnicuț

Parohia Vlădnicuț, din Protopopiatul Pașcani, își sărbătorește hramul săptămâna aceasta.  Vineri, 12 iulie, enoriașii  sunt invitați de preotul paroh Roman Calinic la hramul Paraclisului închinat Maicii Domnului Prodromița și Sfântului Paisie Aghioritul.

 ”Preaiubiți frați și surori,cu ajutorul Preamilostivului Dumnezeu, vă invităm și anul acesta să ne fiți alături de hramul Sfintei noastre Biserici,,Icoana Maicii Domnului Prodromita și Sf.Cuv.Paisie Aghioritul”din comunitatea noastră Euharistică,Vladnicut Poiana-Raiului,în data de Vineri 12 Iulie. Vă așteptăm și vă îmbrățisăm cu rugăciunea”, este mesajul transmis de preotul Roman Calinic.

În 2022, în luna iunie a început construcția Bisericii din Vlădnicuț, comuna Vânători. În micul cătun de la poalele pădurii, 47 de familii aveau nevoie de un lăcaș de cult. Roman Calinic a fost numit preot paroh în această localitate, de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pe 1 noiembrie 2020.  Roman Calinic a fost numit preot paroh în această localitate, de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pe 1 noiembrie 2020.  

Related posts

„Cină în alb” la Restaurant Uno

Oana Cordoneanu

Primarul din Cotnari a dus donații pentru ucraineni în localitatea Siret

Redacția

Înscrieri la Concursul-expoziție cu tema sărbătorilor pascale, organizat de Liceul “Miron Costin” Pașcani. Expoziția lucrărilor va avea loc la Casa de Cultură

Carmen Bălăceanu
Încarcă...