NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

DJ 207M, Kogălniceni – Al. I. Cuza inundat în urma ploilor torențiale (FOTO-VIDEO)

Vremea rea a făcut prăpăd în toată țara. Din cauza ploilor abundente care s-au abătut asupra județului Iași,  în ultimele săptămâni, mai multe drumuri au fost inundate. Printre ele se numărără și DJ 207M, Kogălniceni – Al. I. Cuza. Consilierul local din cadrul legislativului comunei A.I.Cuza, Radu Hanor a postat pe pagina sa de facebook poze cu drumul județean inundat în urma ploilor.

Imaginile foto-video sunt însoțite și de o postare.

”Aceeași problemă, drumuri inundate, de 2 ani încoace, din cauza unei persoane din Primărie care, pentru a-și proteja culturile de pe câmp, a preferat să taie și să astupe șanțul, ca apa să inunde drumul. DJ 207M, Kogălniceni – Al. I. Cuza. Fără cuvinte…nepăsare totală.Ne vom trezi plutind pe apă într-o zi! Până acum râul Sirect a distrus case și amenința că va rade altele. După fiecare ploaie torențială trăim cu frica.Nu pot să cred că au fost pierduți banii plătiți pentru investiția din zona dealului din spatele satelor Kogălniceni și Volintiresti, acolo unde a fost săpat un dig care ar fi trebuit să protejeze casele și proprietățile oamenilor. Au fost cheltuiți in jur 130.000 lei (1.3 miliarde), iar acum vedem beneficiile.Suntem blestemați probabil să avem parte de o conducere catastrofală, depășită din toate punctele de vedere.Batem pasul pe loc, cheltuim banul public pe lucruri fără utilitate. Nu sunt în stare de nimic. Avem buldoexcavator, mașină de tonaj, la ce sunt folosite?Siguranța cetățenilor trebuie să fie pe primul plan! Cine răspunde pentru nepăsarea aceasta? Înțeleg furia naturii, dar sunt multe lucruri care țin și de Primăriei!Decolmatarea șanțurilor, realizarea unor rigole de scurgere, întărirea digurilor de protecție, intervenție urgentă pentru a acorda sprijin celor afectați, etc.În filmare se vede și acea stradă închisă, care este străbătută de un șanț de cca. 50/50, care nu reușește să preia apa de pe un deal întreg duce la aceste neplăceri: case, magazin, curți, fântâni inundate cu apă și noroi.În primăvară au încercat să facă un șanț mai adânc care să preia apa, dar s-au împiedicat de câțiva nuci plantați haotic în șanț și au oprit lucrarea, preferănd să nu supere persoana respectivă, care îi plantase pe domeniul public.După cca 5 ore autoritățile locale nici măcar nu s-au sinchisit să vină la fața locului”, a scris consilierul Radu Honor, pe pagina sa de facebook.

Ploile torențiale și grindina care s-au abătut în ultima săptămână asupra drumului Heleșteni – Kogălniceni, au distrus infrastructura rutieră, dar și culturile, casele și autoturismele.

  

Localităţile din judeţul Iaşi afectate de furtună au făcut inventarul pagubelor, în urma căderilor de grindină. Conform prefectului judeţului Iaşi, Marian Grigoraș, mai multe zone au fost afectate şi s-a făcut un bilanţ. Printre localitățile afectate se numără și comuna A.I.Cuza. Comisiile stabilite prin ordin de prefect vor face evaluările la fața locului, care vor fi transmise la Guvern.

Publicată de Ionut Si Mihaela Cazacu pe Joi, 18 iunie 2020

Publicată de Hanor Radu pe Joi, 18 iunie 2020
Advertisements

Related posts

Grădina Zoiței-Agricultura „altfel” la Mogoșești-Siret

Redacția

Ședință festivă la Miroslovești. Diplome de merit pentru cinci foști consilieri locali (VIDEO)

Marius Parteni

Ansamblul „Trei generații”, din Heleșteni, a participat la Balul Gospodarilor Suceava 2018

Oana Cordoneanu
Încarcă...