NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Tânărul paralizat din județul Iași, al cărui corp a fost mâncat de viermi, a ajuns la spital datorită eforturilor făcute de voluntari

Florin Iftene, tânărul din comuna ieşeană Ciorteşti, pe care un accident petrecut la scăldat, în urmă cu patru ani, l-a ţintuit în pat, a ajuns la un spital privat.

Tânărul a rămas paralizat şi a ajuns să fie îngrijit de surioara lui mai mică după ce mama lor a plecat în lume, iar tatăl a început să bea. De disperare, de durere, nici nu mai contează motivul, ci doar faptul că nu şi-a putut îngriji feciorul cel mai mare.

Tintuit la pat, trupul lui Florin a început să se degradeze pe zi ce trecea, fiind plin de escare (răni apărute în urma paraliziei) infectate, care atunci când nu erau pline de larve, erau o adevărată atracţie pentru muşte, după cum au spus şi voluntarii Asociaţiei „Născută Înger”, care l-au vizitat zilele trecute. Imediat ce tinerii au trecut pragul căsuţei mizere şi au dus mai departe povestea lui Florin, telefoanele au început să sune, iar oamenii să-şi ofere ajutorul. Prin intermediul altor voluntari ai asociaşiei, s-a reuşit internarea lui Florin în Spitalul Polimed de la Podu Turcului (judeţul Bacău). „Asta ne-am dorit încă de la început, de când am aflat de povestea lui, să reuşit să-l internăm într-un centru de recuperare şi am reuşit. Încă o misiune îndeplinită şi sunt sigură că vom reuşi să fie bine. Am cunoscut oameni minunaţi şi tare frumoşi, de la care am învăţat o mare lecţie, că bunătatea şi iubirea de Dumnezeu sunt infinite”, a spus Carmen Suciu, fondatorul asociaţiei. Grupul de voluntari care l-au însoţit pe Florin la spitalul de la Podu Turcului a fost foarte bine primit de către personalul medical şi de fondatorii unităţii medicale private, care nu au avansat nicio sumă de plată. Minunea a fost posibilă cu ajutorul voluntarilor Iulian Huideş, Ştefana Etienne, Bogdan, Ana Maria Ana Maria, Ramona şi Marian, ultimii şi ei aflaţi în scaun cu rotile. Pentru Florin va începe o etapă lungă de recuperare. „Ne dorim ca măcar să fie în scaunul cu rotile, să aibă o viaţă normală aşa cum sunt voluntarii noştri Ramona şi Marian. Ei îl vor sprijini şi în această perioadă pentru a-i arăta ca se poate”, a mai spus Carmen Suciu. Cât îi priveşte pe cei doi fraţi mai mici rămaşi acasă, de ei vor avea grijă voluntarii asociaţiei, care şi-a propus nu doar să cureţe şi să amenejaze casa, ci şi să le fie sprijin copiilor. În plus, pentru că locuinţa nu le aparţine, oamenii buni şi-ar dori să sprijine familia să cumpere o căsuţă mică, pentru ca micuţii şi Florin să nu mai stea cu teama că într-o zi ar putea să ajungă pe drumuri.

STIREA DE IASI

  
Advertisements

Related posts

Primarii, obligaţi să facă recensământul morţilor

Redacția

Vremea în următoarele două săptămâni: Temperaturi în general scăzute şi precipitaţii însemnate cantitativ pe toată perioada

Redacția

Părinţii ar putea avea o zi liberă neplătită pe an pentru îngrijirea copiilor

Redacția
Încarcă...