RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Lecție de solidaritate oferită de cercetașii pășcăneni! Donație de carte pentru o bibliotecă distrusă într-un incendiu

Impresionați de tragedia care s-a abătut asupra unei biblioteci comunale, cercetașii de la Centrul local „Crinii Pașcani au sărit în ajutor. Aceștia au colectat 440 de cărți, de la toți cercetașii și părinții lupișorilor, pe care le-au donat Bibliotecii Comunale Osica de Jos, județul Olt.

Tinerii au răspuns unui apel lansat pe facebook.

  

„Într-o zi așteptată cu drag de locuitorii comunei Osica de Jos, în care ar fi trebuit să fie celebrat Crăciunul, întreaga bibliotecă a comunei și căminul cultural au fost distruse de un incediu cu numai câteva ore înainte de Serbarea de Iarnă a copiilor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă tragedia a afectat toți locuitorii comunei. Pe lângă mobilier și arhiva primăriei, au ars cadourile copiilor de la școala gimnazială și grădiniță, costumele populare ale ansamblului folcloric și ale celebrilor călușari, calculatoarele și aparatura care reprezenta unica sursă de internet a majorității osicenilor. Alături de toate acestea, a ars un important fond de carte, peste 7000 de volume. Alături de profesori, învățători, administrația locală, județeană și cu ajutorul oricui dorește să ni se alăture vom încerca să reconstruim această bibliotecă și ce înseamnă ea pentru noi toți„ , conform unei postări pe pagina de facebook a Bibliotecii Comunale Osica de Jos.

Din fericire, nu doar cercetașii pășcăneni au răspuns afirmativ la acest apel. La nici două luni de la tragedie, cu ajutorul donațiilor din toată țara, Biblioteca Comunală Osica de Jos a reușit să refacă fondul de carte. S-au depășit 7.500 de volume, care deja au început să fie înregistrate, iar în curând vor putea fi împrumutate.

Anul acesta, Centrul local Crinii Pașcani împlinește 10 ani de la înființare.  Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, leagă noi prietenii. 

 sursa foto facebook 

Related posts

ÎPS Teofan despre imigranţi: Pericolul nu este venirea străinilor. Pericolul suntem noi

Redacția

Primarul din Moțca în conflict, pe facebook, cu cetățenii care aruncă gunoaie în locuri nepermise: “Ești ceea ce lași în urmă”

Ema Roman

Situație îngrijorătoare: România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește mamele minore de sub 15 ani

Redacția
Încarcă...