NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Lansare de carte la Clubul Copiilor. O profesoară din Pașcani prezintă volumul ”Amintirile unui geograf, rădăcini, așteptări, certitudini”

Clubul Copiilor din Pașcani va fi gazda unei lansări de carte, sâmbătă 30 noiembrie începând cu ora 10.00. Cea care își promovează volumul denumit ”Amintirile unui geograf, rădăcini, așteptări, certitudini” este profesoara de geografie de la Liceul Economic ”Nicolae Iorga”, Mariana Coteț Botezatu.

Cartea este structurată pe două părți și are un total de șapte capitole: o primă parte despre viața cadrului didactic, începând cu anii copilăriei din zona Dunării de Jos cât și debutul ca profesor de geografie, iar în partea a doua vorbește despre debutul literar al unor elevi de ai săi.
Aceștia au scris o serie de articole științifice și sunt de la clasa a VII a B și a X a a liceului: Andreea Malache – “Maramureș, plai de vis”, Mihaela Murariu-“Cheile Bicazului-Lacul Roșu”, Mihnea Nicolae Botezatu cu dou[ articole -” Măcin, un petic de cer între Dunăre și Mări” și
“Brăila mamei mele”, Irina Oroianu-“Probota -Oameni și Locuri” ;i Maria Nicolau-“Lunca Pașcani”. Prezentarea cărții  va fi făcută de două cadre didactice de la Facultatea de Geografie și Geologie a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iași: Lect. Dr. Daniela Larion și prof dr. Eugen Rusu.
La finalul lansării, cei prezenți se vor putea bucura de un spectacol multicultural de dansuri și muzică: aromână, turcească, dobrogeană, grecească, evreiască, țigănească cât și un program al Ansamblului de dansuri tradiționale germane ”Cântecul nibelungilor mici”.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pelerini din Paşcani în Tărâmul Sfânt – Israel

Redacția

Noaptea Muzeelor la Palatul de la Ruginoasa! Invitaţie pentru toţii iubitorii de cultură şi artă

Redacția

Ortodocşii intră în pregătirile de Paşti. Azi începe Postul Mare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site