NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

La ușa acestui medic din Iași este coadă ca la Sfintele Moaște. Toti vor sa ajungă la el

Daca pentru acest medic din Iasi, ziua ar avea 48 de ore, tot nu ar fi de ajuns pentru a consulta si tratat toti pacientii care vin zilnic, din toate judetele tarii si chiar din strainatate. Pentru ca pacientii sunt foarte multumiti de serviciile medicale oferite de medicul respectiv, vestea s-a raspandit in toate colturile tarii.

 

 

  

Medicul specialist Sebastian Cozma, conduce Centrul de audiologie si vestibulogie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iasi, al doilea din tara dupa cel din Bucuresti, dar unic in ceea ce priveste dotarea cu echipamente medicale de ultima generatie. 

Serviciul medical a fost infiintat in anul 2010 pentru pacientii, copii si adulti, cu probleme de auz si vertij vestibular. In cadrul Compartimentului de audiologie si vestibulogie se desfasoara programul national de screening al surditatii la nou-nascuti, pentru a fi depistati inca de la nastere. Este poate cea mai aglomerata unitate medicala din sistemul sanitar iesean. Nicio consultatie nu se efectueaza fara o programare din timp si, uneori, apar discutii in randul pacientilor, pentru ca trebuie sa mai astepte o perioada pana cand ajung in cabinetul medicului Sebastian Cozma. Cu greu, conducerea spitalului a reusit, de aproximativ doi ani, sa angajeze al doilea medic, o tanara dornica sa lucreze in acest domeniu extrem de solicitant. Nu de putine ori, la usa medicului Cozma asteapta mame cu sugari in brate. Pentru un copil, un bilant medical poate dura doua ore, dupa care medicul trebuie sa acorde alte minute bune pentru discutia cu parintii, sfaturi, eventual alteanalize. 

Continuarea pe bzi.ro

Advertisements

Related posts

Angajatii din sanatate ies in strada. Greva generala, luna viitoare

Redacția

Consilierul Cătălin Conache propune donarea indemnizațiilor de aleși locali către Spitalul Municipal de Urgență

Răzvan Grecu

Detalii de groază de la Spitalul Mobil Lețcani. S-au sistat internările din cauza frigului. Pacienții au venit cu păturile de acasă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site