NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

La sesizarea Curții de Conturi Primăria expertizează 11 investiții cu probleme

Administrația locală a inițiat procedura de contractare a serviciilor pentru expertizarea financiar contabilă a 11 investiții care au fost făcute în perioada 2007-2012. Hotărârea a fost luată anul trecut de către legislativul local la sesizarea unui raport al Curții de Conturi.

 

  

Astfel, vor fi expertizate investiții realizate în mandatele primarilor Neculai Rățoi și Grigore Crăciunescu. Acestea au fost identificate de către inspectorii Curții de Conturi ca fiind cu probleme, în sensul că atunci când au fost verificate s-a constatat că datele scriptice nu corespund realității din teren.

Expertiza va costa 34.000 de lei, va avea ca teme: identificarea investiţiei, verificarea documentaţiei aferente, stabilirea stadiul fizic existent, valoarea decontată şi valoarea reală a lucrărilor realizate, dar și stabilirea respectării procedurilor legale de verificare şi plată, şi identificarea persoanelor responsabile va viza următoarele investiții.

Investițiile ce vor fi sub lupa auditorilor externi sunt următoarele:

 1. Reparaţii capitale/reabilitare instalaţii electrice şi termice interioare” de la Colegiul Naţional Mihail Sadoveanu Paşcani,
 2. „Reabilitare Grădiniţa Gâşteşti”, „Reabilitare termică şcoală, grup sanitar şi fosă septică Şcoala Gâşteşti”, „Consolidare Şcoală tronson II Gâşteşti”
 3. „Reabilitare Colegiul Tehnic CF Unirea Corpul B de Şcoală etajele I, II, III”
 4. „Reparaţii capitale strada Moldovei şi str. Ştefan cel Mare”,
 5. „Îmbrăcăminţi bituminoase – str. Ion Creangă, „îmbrăcăminţi bituminoase – str. 13 Decembrie,
 6. „Îmbrăcăminţi bituminoase str. George Enescu din munici­piul Paşcani”,
 7. „Strada Gavril Gheorghiu”
 8. „Extinderea alimentării cu apă a Municipiului Paşcani” aflat în administrarea Direcţiei Apă Canal Paşcani, actualmente SC PREST SERV APA SA Paşcani
 9. „Casă de cul­tură Paşcani – Transformarea restului obiectivului nefinalizat în Sală multifuncţională cu anexele aferente ca sediu pentru autorităţile publice locale ale municipiului Paş­cani”.
 10. „Reabilitare termică a blocurilor T6-T7 situate în str. Moldovei nr. 3-5, Paşcani”
 11. „Construire Baza Sportivă, model tip I, în localitatea Blăgeşti, municipiul Paşcani, jud. laşi”.

 Menționăm că, anul trecut a mai fost efectuată o astfel de expertiză cu privire la datoriile pe care persoanele juridice și fizice le au către municipalitate. În urma acesteia a rezultat că doar firma primarului Dumitru Pantazi nu are datorii la municipalitate, fapt infirmat ulterior de ancheta DNA ce a stabilit în primă fază existența unui prejudiciu de 2.000.000 lei. În acest dosar sunt inculpate 28 de persoane ce au sechestru asigurator pe bunuri.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

A venit primăvara! Pășcănenii vor primi energie termică doar șase ore pe zi

Teona Gherasim

Ce drumuri nationale se mai repara in judet si ce rute trebuie evitate

Redacția

Primarul Pașcaniului înființează o comisie care să negocieze aderarea la ARSACIS. Consilier PSD:”O altă persoană ar trebui să conducă asociația”

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site