RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Colegiul Tehnic CF Unirea a sărbătorit astăzi Ziua Francofoniei. Târg de prăjituri din gastronomia franceză. Din banii obținuți vor planta flori și puieți în curtea școlii

De ziua francofoniei, elevii de la Colegiul Tehnic Unirea, au realizat mai multe activităţi de sărbătorire a limbii franceze şi a planetei.

 Cu această ocazie, a avut loc un concurs de afişe şi videoclipuri care înfăţişează aspecte ale planetei din prezent. Mai mult, elevii au vizionat mărturii ale francofonilor de peste tot din lume, pentru o mai bună înţelegere a lumii în care trăim. De asemenea, a avut loc şi un moment artistic denumit  “planeta albastră în muzică”, unde elevii talentaţi au cântat melodii în limba franceză.

“Catedra de Franceză a Colegiului Unirea s-a înscris într-un program internaţional, un apel făcut de Organizaţia Internaţională a Francofoniei, de sărbatorire a francofoniei altcumva. De fapt, în centrul acestei serbări a fost planeta. Tema francofoniei din acest an este  “J’ai à coeur ma planète”, ne-a declarat profesorul coordonator Mihaela Hărățu.

  

“Elevi noştri au fost solicitaţi să se implice in activităţi care să vizeze această temă şi să vorbească despre planetă. Prima activitate desfășurată astăzi a fost cea de afişe care trag un semnal de alarmă asupra planetei din zilele de astăzi. Apoi, mai multe clase au realizat videoclipuri pe această temă şi acele videoclipuri au fost punctate de un juriu de elevi, cel mai bun fiind  premiat. A doua activitate a constat în mărturii ale francofonilor de peste tot, despre situaţia planetei de astăzi. De asemenea, a avut loc un moment de “planetă albastră în muzic. Cântecele cântate astăzi de elevi s-au referit la planetă şi au fost în limba franceză”, a mai adăugat profesorul.

Ultima activitate de pe listă a constat în organizarea unui târg de prăjituri din gastronomia franceză, prăjituri pe care elevii le pregătesc în fiecare an. Fondurile strânse din vânzarea prăjiturilor vor merge în cumpărarea de puieţi şi flori pe care elevii, împreună cu profesorii, le vor planta în curtea şcolii.

“Târgul de prăjituri este organizat în fiecare an la şcoala noastră, iar anul acesta are şi un scop caritabil. Banii care se vor strânge din vânzarea prăjiturilor îi vom folosi pentru înfrumusețarea curţii şcolii noastre. Aşa cum astăzi se sărbătoreşte ziua planetei, prin toate acțiunile pe care le-am desfăşurat, am vrut să tragem un semnal de alarmă şi să arătăm că nouă chiar ne pasă de planeta noastră“, ne-a declarat Laura Cornei, eleva care s-a ocupat de organizarea târgului de prăjituri.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Din dragoste pentru elevi, merg 180 kilometri zilnic

Redacția

Prevenția poate ține sub control traficul de persoane! O nouă campanie la Colegiul ”Unirea”

Oana Cordoneanu

„Educație STEM și programare, la feminin!” organizat de Liceul „Miron Costin”

Redacția
Încarcă...