RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Klaus Iohannis vizitează marţi o şcoală din Buzău, în contextul Zilei Mondiale a Mediului şi a Zilei Învăţătorului

„Şcoala Gimnazială nr. 11 îmbină calitatea educaţiei oferite elevilor cu componente specifice şcolilor verzi. Clădirile unităţii de învăţământ includ o serie de elemente de infrastructură şcolară sustenabilă, fiind astfel un model pentru alte instituţii de învăţământ din România”, arată sursa citată.

Raportul Administraţiei Prezidenţiale „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”, axa verde a Proiectului România Educată, cuprinde numeroase măsuri pentru dezvoltarea unei infrastructuri şi a unei culturi şcolare sustenabile. Obiectivul general al raportului este ca şcolile să devină exemple de bune practici în materie de sustenabilitate pentru a inspira elevii – ca viitori cetăţeni activi – să adopte un comportament adecvat de protecţie a mediului. Beneficiile unei infrastructuri educaţionale „verzi” sunt multiple şi generează o creştere a stării de bine a elevilor şi a profesorilor, precum şi o creştere a calităţii învăţării. În plus, şcolile eficiente energetic pot contribui substanţial la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, la reducerea consumului de energie şi, implicit, a cheltuielilor cu energia în unităţile şcolare, potrivit Cotroceniului. 

Raportul Administraţiei Prezidenţiale s-a aflat în consultare publică în prima parte a anului 2022, forma sa actuală urmând să fie disponibilă marţi, 7 iunie, pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Sondaj. Topul preferințelor pentru alegeri, dominat de PSD și PNL. Cum e percepută aderarea parțială la Schengen

Redacția

Biden va insista pentru noi taxe și va face apel la unitate în discursul despre Starea Națiunii

Redacția

Piața imobiliară: În semestrul I, au fost date în folosinţă 32.571 de locuinţe, în creştere față de anul trecut

Redacția
Încarcă...