NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Județul Iași va avea o autospecială pentru intervenții la înălțime

image

Vineri, 15 februarie, președintele Consiliului Județean Iași și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, a semnat la București, împreună cu Liviu Dragnea, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, contractul de finanțare pentru proiectul implementat la nivel regional destinat achiziționării a șase autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime.

Proiectul se va derula pe parcursul a 18 luni și are o valoare totală de aproximativ 17milioane lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de aproximativ 14 milioane lei.„ADI EURONEST este prima entitate de acest tip din țară care implementează trei proiecte în cadrul POR 2007-2013 și a atras, la nivel național, cea mai mare sumă pentru îmbunătățirea capacității și calității infrastructurii sociale de intervenție în situații de urgență. Cu acest al treilea proiect, întreaga Regiune Nord-Est va beneficia de un sistem integrat pentru situații de urgență. Probabil că, la sfârșitul programului, vom fi pe primul loc în țară atât ca număr al autovehiculelor achiziționate, cât și ca valoare a fondurilor atrase. De altfel, deja, la acest moment, am obținut pentru acest domeniu de intervenție cu aproximativ 10% mai mult decât fondurile care fuseseră inițial alocate Regiunii. Este încă o dovadă a faptului că Județul Iași are capacitatea administrativă și tehnică de a derula și de a performa în implementarea de proiecte cu finanțare europeană cu impact regional”, a declarat Cristian ADOMNIȚEI.

  

 ADI EURONEST a depus, în 2012, cea de-a treia cerere de finanțare în cadrul POR 2007-2013, Axa 3, DMI 3.3, pentru implementarea proiectului cu titlul „Îmbunătățirea dotării cu autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime a bazelor operaționale pentru situații de urgență în Regiunea Nord-Est”. În cadrul acestui proiect este prevăzută achiziționarea a șase autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, câte una pentru fiecare județ din Regiunea Nord-Est. Acestea vin în completarea celorlalte 98 de autospeciale și ambulanțe achiziționate de EURONEST și date în folosință, prin contracte de comodat, Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din regiune. În următoarele 30 de zile, conform graficului de activități, vor fi lansate procedurile de achiziție a serviciilor de publicitate și audit și procedura de licitație deschisă pentru atribuirea contractului de furnizare a celor șase autospeciale pentru lucru și salvare la înălțime.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Avertisment al medicilor ieșeni: Nu neglijați un simptom grav, tot mai prezent în ultima vreme!

Redacția

Concesionările publice stopate de administrație până în ianuarie

Răzvan Grecu

Primarul încearcă din nou să actualizeze Planul Urbanistic General! Anul trecut a avut la dispoziție 100.000 de lei pentru realizarea lui!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site