RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Iubitorii de animale din Pașcani sunt de acord cu strângerea patrupedelor dar pun condiții

Campania de strângere a câinilor comunitari din Pașcani a generat primele reacții. Asociațiile pentru protecția animalelor dar și simpli iubitori ai patrupedelor au cerut astăzi o întâlnire cu viceprimarul, care s-a ținut la sediul Primăriei.

Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că angajații de la SC Eco Salubritatea strâng și câinii sterilizați și îi duc la padoc. Ei doresc ca acești câini ce sunt înregistrați să rămână pe stradă.

O altă problemă ridicată de către iubitorii de animale a fost cea a padocului, spațiul de acolo fiind necorespunzător pentru depozitarea câinilor. Lipsa unui doctor veterinar și schimbarea regimului de hrană a patrupedelor au fost alte două probleme ridicate de către Asociații.

  

S-au găsit și soluții. Viceprimarul a identificat deja un spațiu de 300 mp în afara municipiului Pașcani, în zona fostei gropi de gunoi, care în 3 luni de zile va fi gata și va îndeplini toate condițiile necesare pentru depozitarea și îngrijirea câinilor comunitari.

Iubitorii de animale au promis viceprimarului sprijinul în campania de colectare a câinilor, în special după deschiderea noului padoc. Tot ei au venit cu propunerea unui spațiu din cadrul unei Asociații pentru diferitele operații pe care medicul veterinar Lucian Radu le va face.

Până la construcția noului padoc, cânii comunitari rămân o problemă pentru conducerea municipiului și pentru pășcăneni.

Citește și:

{loadposition articlescategoryload}

Related posts

Vremea rea a făcut pagube serioase în judeţ

Redacția

ApaVital majorează salariile cu 23% și primele, sporurile și bonificațiile cu 26%! Măririle de preț se duc în buzunarul lui Doruș! Peste 150.000 de euro va încasa în 2021!

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani caută inspector de specialitate din cadrul Serviciului Comunitar de Asistenţă Socială şi Autoritate Tutelară

Oana Cordoneanu
Încarcă...