NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Foarte puține locuri libere la grădinițele pășcănene. Zeci de părinți nu și-au achitat datoriile

Dacă doriți să vă înscrieți copilul la una din grădinițele cu program prelungit din Pașcani, trebuie să știți că mai sunt foarte puține locuri. Din cele aproape 600 de locuri mai sunt neocupate doar 9.

Grădinița cu program prelungit nr 1, din zona Vatra Pașcani, are 60 de locuri în 2 grupe. Pentru noul an ce va începe la 1 septembrie sunt ocupate toate locurile încă de luna trecută. Grădinița cu program prelungit nr 2, din zona Integrata, are o capacitate de 220 copii împărțiți în 7 grupe, iar de anul acesta a intrat și clasa 0 cu program step by step care va cuprinde 29 de copii. Și aici toate locurile sunt ocupate.

Grădinița cu program prelungit numărul 3 are 204 locuri pentru 8 grupe de copii. Aici mai sunt 5 locuri libere la grupa mică. Grădinița cu program prelungit nr 4, are 103 locuri pentru 3 grupe de copii (mică, mijlocie, mare). Aici mai sunt 4 locuri libere.

  

Deși mai sunt 2 luni până când prichindeii se vor întoarce la grădiniță, foarte mulți părinți nu și-au achitat datoriile pentru anul trecut. Majoritatea grădinițelor au datorii de zeci de milioane lei vechi fiecare la furnizori. Datorită acestei situații se riscă suspendarea aprovizionării. Unii directori se gândesc la măsuri mai drastice: de la 1 septembrie vor cere plata în avans pentru fiecare lună.

Advertisements

Trebuie să știți că în toate grădinițele pășcănene sunt aceleași costuri, 7 lei/zi de copil. Un calcul simplu arată ca lunar un părinte trebuie să scoată din buzunar aprox 155 ron.

Advertisements

Citește și:

{loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cinci elevi de la “Sadoveanu” au participat la un proiect în Cehia, privind problemele cu care se confruntă adolescenții

Redacția

Peste 180 de elevi la Concursul Județean „Sfântul Nicolae văzut prin ochi de copil”

Irina Gherasim

Absolvenţii claselor a VIII-a se pregătesc de examen

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site