Situația serviciului de salubrizare din Pașcani a fost discutată astăzi, cu cărțile pe masă, în comisia economică întrunită la solicitarea conducerii societății. Alături de Eduard Dumea, au participat Vasile Haldan, în calitate de președinte, Simona Palade, Marius Pintilie și Vasile Bălău.
Timp de aproximativ două ore, cei cinci au dezbătut problemele arzătoare ale Eco Salubritate, chestiuni pentru care trebuiau găsite soluții, întrucât amânări au tot fost.
Astfel că, în prim plan a fost dezbătută propunerea de mărire a taxei de la 8,30 lei la 13 lei/pe persoană, pentru serviciul de salubrizare. Membrii comisiei economice au vrut, se pare, să se convingă că acest preț este justificat, pe o perioadă determinată, până când va fi dată în folosință stația de sortare de la Ruginoasa.
“Este justificat cu documente, facturi, pe o perioadă temporară, mărirea taxei la 13 lei/persoană de la 8,30 lei, noi asta am vrut să vedem, ce se justifică, fiind costurile suplimentare vizavi de faptul că la Iași este 50,5 lei tariful/mc de depozitare, față de 25 lei/mc la Roman. Este un pic mai mult decât dublu. Distanța de transport, până la Roman, sunt 50 kilometri, până la Țuțora, 100 kilometri, deci și costurile de transport sunt duble. Astea luate în considerare în fundamentarea prețului, se justifică o creștere a tarifului, de la 8,30 lei la 13 lei de persoană pe perioadă determinată, până la darea în folosință a stației de sortare din Ruginoasa”, ne-a declarat Vasile Haldan.
În ceea ce privește veșnica problemă a câinilor comunitari, care, de ceva timp, n-au mai fost deranjați, nefiind în grija vreunui serviciu, se pare că tot Primăria se va ocupa de prinderea lor. De acum, angajații de la Gospodărie Comunală vor fi cei răspunzători de situația maidanezilor. Ei se vor ocupa și de prinderea câinilor dar și de țarcul în care vor fi duși aceștia.
De asemenea, tot astăzi s-a discutat potențiala asociere Eco Salubritate cu principalii prestatori de servicii din județ, pentru a putea participa la licitație, în vederea menținerii în cadrul asociației județene ADIS.
Alt subiect a avut în vedere terenul ce trebuie identificat pentru depozitarea deșeurilor vegetale dar și implementarea unui program de colectare selectivă a deșeurilor. Conform spuselor lui Vasile Haldan, trebuie înfințate niște puncte de selectare care să corespundă condițiilor impuse de Uniunea Europeană.
În afară de acestea, au fost abordate diverse chestiuni ce vin în sprijinul societății, măsuri care vor fi făcute publice, la timpul lor, după cum a mai spus Vasile Haldan.
Citește și: {loadposition articlescategoryload}