RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Îți strici mașina în gropile din Pașcani? Tribunalul Iași a decis: Primăria poate fi executată! (DOC)

Îți strici mașina pe drumurile publice din municipiul Pașcani? Nicio problemă, Primăria este bună de plata. Asta se poate înțelege dintr-o decizie irevocabilă a Tribunalului Iași într-o speță în care o societatea de asigurări a cerut despăgubiri municipalității, după ce un client și-a avariat automobilul pe strada Fântânelii din cauza unei gropi nesemnalizate.

 

 

  

Cazul este unul vechi, din anul 2009, însă abia acum Consiliul Local al municipiului Pașcani a fost somat de executorul judecătoresc să achite despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare totală de 1.414 lei.

Accidentul rutier în urma căruia un pășcănean și-a avariat automobilul a avut loc în anul 2009, pe o porțiune din strada Fântânele, acolo unde o gură de canal era poziționată mai jos de suprafața asfaltată, formând astfel o groapă. În dispozitivul deciziei judecătorești se arată că șoferul autoturismului a intrat în groapa nesemnalizată și și-a avariat autoturismul care era asigurat. Societatea de asigurări a achitat contravaloarea reparațiilor, iar mai apoi a acționat în judecată atât operatorul de apă canal, care la acea vreme era Prest Serv Apa, cât și administratorul drumului public, Consiliul Local al municipiului Pașcani.

Magistrații au hotărât definitiv, în ianuarie 2015, că vinovat de acest accident este Consiliul Local al municipiului Pașcani care avea la acea dată o dublă calitate: cea de unic acționar al Prest Serv Apa și cea de administrator al drumurilor publice ale municipiului.

Speța a revenit în atenție după ce un executor judecătoresc a somat în mod oficial, pe 19 decembrie 2017, Consiliul Local al municipiului Pașcani să achite către societatea de asigurări valoarea prejudiciului constatată de judecători. 

Vezi aici documentul

Related posts

Scandal pe gunoaiele judeţului

Redacția

Administrația locală evaluează de mai bine de două luni ofertele pentru concesionarea iluminatului public! Comisia de evaluare secretizată de primarul Pantazi!

Răzvan Grecu

Pășcăneni atenție la copii: Dezinsecția va fi reluată de astăzi

Redacția
Încarcă...