RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Italia planifică noi restricţii pentru sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou

Guvernul italian planifică noi restricţii legate de coronavirus pentru sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou, a anunţat prim-ministrul Giuseppe Conte marţi într-un interviu, citat de DPA.

‘Acum avem nevoie de alte măsuri restrictive’, a declarat Conte pentru ziarul La Stampa, fără a oferi mai multe detalii.

Italia este una dintre ţările cele mai afectate de pandemie. Cu o populaţie de 60 milioane de locuitori, ţara a înregistrat în jur de 65.000 de decese legate de COVID-19, cel mai mare număr de morţi din Europa.

‘Trebuie să prevenim cu toţii un al treilea val (al virusului) pentru că ar fi devastator şi în ceea ce priveşte pierderea de vieţi omeneşti’, a spus Conte.

  

La începutul acestei luni, guvernul a adoptat deja un pachet antivirus pentru sezonul de vacanţă de sfârşit de an, inclusiv o prelungire a restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii.

De asemenea, oamenii nu pot călători între regiuni în perioada 21 decembrie-6 ianuarie. În zilele de Crăciun şi de Anul Nou, ei nu pot părăsi oraşele în care locuiesc.

Ministrul adjunct al sănătăţii, Sandra Zampa, a declarat radioului public RAI că guvernul ia în considerare măsuri pentru ‘a limita şi mai mult deplasarea oamenilor’.

Opţiunile variază de la restricţii în ‘zone portocalii până la posibil zone roşii’, a spus ea.

Potrivit RAI, o decizie este aşteptată în 48 de ore.

Restricţiile în zonele declarate portocalii ar presupune închiderea restaurantelor şi interzicerea părăsirii oraşelor de reşedinţă; cele din zonele roşii ar însemna închiderea oamenilor acasă, cu excepţia deplasărilor la muncă, din motive de sănătate sau urgenţe.

Italia a ridicat restricţiile din zonele declarate roşii în regiunile considerare cu risc ridicat abia săptămâna trecută. Noile restricţii intervin după ce Germania şi Olanda au decis să impună lockdown-uri naţionale.

radio iasi

Related posts

Joe Biden va avea, vineri, o teleconferință cu Iohannis și alți lideri europeni

Redacția

A murit Bernard Tapie, fost ministru francez și om de afaceri

Redacția

Putin și-a mărit salariul în plin război. Cât câștigă pe lună președintele Rusiei

Redacția
Încarcă...