RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Spionul rus găsit mort la Berlin era fiul unui general FSB, dezvăluie jurnaliștii de investigație. Noi detalii despre moartea suspectă de la ambasada rusă

Serviciile germane de securitate suspectează că un bărbat găsit mort luna trecută pe strada pe care se află ambasada rusă din Berlin a fost un agent sub acoperire al FSB, agenția de informații a Rusiei. O investigație a jurnaliștilor de la Bellingcat dezvăluie că acesta este fiul generalului Alexei Zhalo, directorul adjunct al celui de-al Doilea Serviciu al FSB.

Der Spiegel afirmă vineri, citând surse din cadrul serviciilor de securitate ale Germaniei, că trupul neînsuflețit al bărbatului de 35 de ani a fost găsit în dimineața zilei de 19 octombrie. Sursele citate afirmă că acesta a căzut de la un etaj superior al ambasadei.

Jurnaliștii site-ului de investigații Bellingcat au confirmat ulterior, pe baza unor date disponibile public, că diplomatul rus găsit mort la Berlin este fiul generalului Alexei Zhalo, directorul adjunct al celui de-al Doilea Serviciu al FSB și conducătorul Directoratului pentru Protecția Ordinii Constituționale din cadrul serviciul de informații al Rusiei.

Medicul francez Didier Raoult, audiat disciplinar după ce a recomandat hidroxiclorochina drept leac pentru COVID-19

  

05 Nov, 21:41 | Știri externe

Vietnam: 18 bebeluși au fost vaccinați din greșeală împotriva COVID cu Pfizer

05 Nov, 21:19 | Știri externe

Un american a stat în închisoare 17 ani, dintr-o condamnare pe viață, pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce au decis procurorii

05 Nov, 16:38 | Știri externe

Jurnaliștii de investigație detaliază că date disponibile public după ce au fost extrase din baze de data Cronos arată că mașina și adresa diplomatului – care are același nume de familie ca al generalului – erau înregistrate la aceeași locuință din Moscova unde își are trecut domiciliul și Zhalo.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Alegeri prezidențiale în Turcia. Erdogan a întrunit peste 50% din VOTURI, după numărarea a aproximativ jumătate din buletinele de vot

Redacția

Mahmoud Abbas acuză Israel de genocid. Blinken consideră că încetarea focului nu ar face decât „să menţină Hamas pe poziţii”

Redacția

Două românce, martore ale atacului armat de la mallul din Copenhaga. Cum au reușit să se salveze

Redacția
Încarcă...